Judecătorii de la Tribunalul Buzău au decis, marţi, suspendarea şedinţelor de judecată până în 1 februarie, în acest timp urmând a fi soluţionate doar cauzele urgente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii de la Tribunalul Buzău au decis suspendarea şedinţelor de judecată până la 1 februarie, în semn de nemulţumire faţă de intenţia Guvernului de a elimina pensiile de serviciu pentru judecători şi pentru personalul auxiliar de specialitate.

La Tribunalul Buzău, încă din 10 ianuarie, şedinţele de judecată fuseseră suspendate zilnic, pentru o oră, în intervalul 10.00-11.00.

Magistraţii consideră că propunerile de eliminare a pensiilor speciale ale judecătorilor şi de plafonare a sporului pentru condiţii vătămătoare de muncă sunt de natură să afecteze independenţa sistemului de justiţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.