Secţia pentru procurori a CSM a amânat joi decizia cu privire la prelungirea delegării Ancăi Jurma la conducerea DNA. Totodată, delegarea fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi la Parchetul General a fost prelungită cu încă şase luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CSM a amânat decizia cu privire la prelungirea delegării Ancăi Jurma la conducerea DNA. Jurma a preluat în 12 iulie mandatul de procuror-şef interimar al DNA.

Decizi de amânare vine după ce G4Media.ro a publicat marţi o înregistrare în care şefa interimară a DNA Anca Jurma discută cu procuroarea Florentina Mirică despre atmosfera generală din DNA, iar din dialoguri rezultă că există o stare generală de demobilizare. Procurorul Mirică susţine la un moment dat că ”nu s-a mai pus problema să scoatem dosare. S-a pus problema să scădem stocul, nu să facem anchetă”, iar şefa interimară a DNA răspunde exasperată că le-a cerut procurorilor ”să facă dosare, ce Dumnezeu!”. Anca Jurma deplânge apoi lipsa de curaj a procurorilor ”Ei! Băi, deci e o armată de bărbaţi în această instituţie! Ca şoarecii! Ca şoarecii! Cum îi vezi: oileu!”. Ulterior, Jurma a explicat că încerc să găsească împreună cu subalterna sa ”căi de revitalizare a activităţii DNA".

Secţia pentru procurori a CSM a aprobat joi prelungirea cu 6 luni a delegării Laurei Codruţa Kovesi pe funcţia de procuror în cadrul Serviciului de îndrumare şi control – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Perioada de delegare începe în 11 ianuarie 2019.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.