Deputatul Sebastian Ghiţă, care miercuri a fost citat la DNA Ploieşti în dosarul în care sunt vizaţi procurori, poliţişti şi politicieni prahoveni, a declarat că are calitatea de suspect în acest dosar şi a refuzat să facă alte comentarii.
Ghiţă a refuzat să dea alte detalii despre cercetările procurorilor în privinţa sa. Sebastian Ghiţă a aşteptat câteva zeci de minute înainte de a intra să discute cu anchetatorii şi a stat în faţa procurorilor aproximativ o jumătate de oră.
Numele deputatului prahovean nu a apărut până acum în dosarul clasat în urmă cu doi ani de către procurorul Lucian Papici şi redeschis recent prin decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
Singurele nume de politicieni care apăreau în acest dosar erau cel al preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi al fiului acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, ambii cunoscuţi drept apropiaţi ai lui Sebastian Ghiţă.
Fostul adjunct al şefului Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, procurorul Aurelian Mihăilă, citat, miercuri, în faţa colegilor săi de la DNA Ploieşti tot în calitate de suspect în acest dosar, a părăsit sediul Parchetului anticorupţie înaintea lui Sebastian Ghiţă, fără a face declaraţii.
Conform unor surse judiciare, în cursul zilei de miercuri, la DNA Ploieşti sunt aşteptaţi şi alţi suspecţi din acest dosar.
Iniţial, la momentul redeschiderii dosarului, figurau ca intimaţi 13 procurori, poliţişti şi politicieni, însă după redeschiderea cercetărilor numărul acestora a crescut.
Procurorul Aurelian Mihăilă şi deputatul Sebastian Ghiţă s-au prezentat, miercuri dimineaţă, la DNA Ploieşti, pentru a fi audiaţi ca suspecţi în dosarul în care sunt implicaţi şefi de parchete, din poliţie şi politicieni prahoveni.
În acest dosar, au fost făcute anterior audieri în cadrul cărora în faţa procurorilor DNA Ploieşti s-au prezentat ca martori mai mulţi şefi din cadrul Poliţiei Judeţene Prahova.
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie de Justiţie (ICCJ) au decis, în 26 februarie, redeschiderea urmăririi penale într-un dosar clasat în anul 2014 de către procurorul Lucian Papici şi în care erau cercetaţi şefi de unităţi de Parchet din jdueţul Prahova, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, şeful Poliţiei Ploieşti, fostul şef al Direcţiei Regionale de Finanţe Publice Ploieşti, mai mulţi comisari şefi din Poliţia Prahova, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma.
Cercetările în acest dosar au pornit de la dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproape 35 de milioane de euro în care au fost inculpaţi, printre alţii, fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu şi Răzvan Alexe, unul dintre apropiaţii conducerii PSD Prahova, alături de mai mulţi oameni de afaceri ale căror firme au avut contracte cu Consiliul Judeţean Prahova.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...