Hotelul Triumf, una dintre cele mai mari clădiri de pe Şoseaua Kiseleff din Capitală, cu 98 de camere, restaurant, două terenuri de tenis şi o terasă de 60 de locuri, ar putea fi preluat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) după decizia de marţi a Guvernului. Viitorul sediu al procurorilor anticorupţie are gard comun cu sediul PSD şi cu sediul UNPR, fiind la patru minute de mers pe jos de sediul PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hotelul Triumf, aflat într-una dintre cele mai scumpe zone din Capitală, dar şi cu un vad excelent din punct de vedere turistic, a fost, în ultimii ani, renovat, doar cât să fie păstrată o faţadă comercială şi să nu gonească toţi clienţii. Angajaţii ştiu că imobilul a fost construit între 1937 şi 1939, dar nimeni nu-şi aminteşte când a fost ultima renovare.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Cu tot potenţialul pe care îl are zona, hotelul are doar două stele. Iar camerele sunt închiriate cu un preţ la limita derizoriului în comparaţie cu alte hoteluri din zonă. Aici, o cameră single costă 105 lei pe noapte, iar o cameră dublă costă 151 de lei, cam cât costă cazarea la un motel la stradă de lângă Bucureşti.

"Aflat lângă Arcul de Triumf din Bucureşti, Hotelul Triumf este înconjurat de o grădină de vară luxuriantă. Restaurantul spaţios are terasă cu grădină umbrită şi serveşte preparate internaţionale şi meniuri pentru diete speciale, la cerere. Accesul la internet WiFi este gratuit în întreaga proprietate. Fiecare cameră de la Triumf include TV şi baie privată cu articole de toaletă gratuite”, se arată în descrierea hotelului, făcută pe portalul Booking.com.

Hotelul are 98 de camere care pot caza concomitent 151 de persoane. La parter, în faţa recepţiei, este un restaurant mare, în care se pot organiza evenimente. Pe latura din dreapta sunt două terenuri de tenis, unde lumea bună din zonă poate avea un spaţiu mai relaxat pentru discuţii de business. În stânga este o terasă cu 60 de locuri.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Hotelul are aproximativ 30 de angajaţi, care nu ştiu ce se va întâmpla după decizia guvernului de predare a imobilului "unei instituţii publice”.

"Eu lucrez aici din 2003. În 13 ani, mi s-a zis de 14 ori că se închide hotelul. Când m-am angajat, în 2003, era un director cu accent moldovenesc. Atunci mi-a zis: «Uite, io ti angajăj da’ pân' la anul să închide, să ştii». Până acum, m-am vaccinat. Grija nu a dispărut, e locul meu de muncă, dar m-am călit de câte ori s-a zis că se închide”, povesteşte Claudiu Ionescu, recepţionerul hotelului.

Cei care s-au cazat la hotelul Triumf spun că au ales mai degrabă locaţia centrală şi preţurile mici şi nu au dat prea mare atenţie condiţiilor de cazare. Mobilierul este destul de vechi, iar toaletele, care sunt uneori chiar mai mari decât camerele, au plăci de faianţă lipsă pe alocuri.

Câţiva angajaţi au povestit pentru News.ro că reprezentanţii DNA au venit de câteva ori în ultimele săptămâni şi au făcut câteva măsurători în hotel, spunând că vor să fie suficient loc pentru 700 de persoane.

Hotelul Triumf are două terenuri de tenis şi o terasă cu 60 de locuri
Hotelul Triumf are două terenuri de tenis şi o terasă cu 60 de locuri

Guvernul a decis marţi, printr-o ordonanţă de urgenţă, transferul Hotelului Triumf din proprietatea privată în proprietatea publică a statului, ”în vederea utilizării lui ca sediu pentru una din instituţiile publice cu nevoi stringente de spaţiu sau condiţii necorespunzătoare pentru a-şi desfăşura activitatea în parametrii de normalitate”.

Totodată, Hotelul Triumf, aflat în administrarea Regiei Autonome “Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat”, a fost scos din Lista imobilelor din domeniul privat al statului, aflate în administrarea RA-APPS.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul precizează că a luat această decizie, pe de o parte, din cauza numeroaselor cereri primite din partea instituţiilor publice care, fie se confruntă cu probleme serioase de lipsă de spaţiu, fie îşi desfăşoară activitatea în imobile ce au făcut obiectul retrocedării, iar proprietarii cer să fie repuşi în drepturi, fie clădirile în care operează nu mai corespund necesităţilor lor, iar pe de altă parte, pentru Hotelul Triumf nu a fost depusă nicio ofertă de cumpărare până în prezent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.