Profesorul Ovidiu Savu de la Facultatea de Medicină Veterinară i-a propus unei studente care avea restanţe să strângă bani de la colegii ei aflaţi în aceeaşi situaţie, pentru a promova examenele la disciplinele pe care le predau el şi tatăl său, susţin procurorii în referatul prin care cer arestarea preventivă a cadrului universitar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În calitate de cadru didactic la Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti, unde este titular al disciplinei de Ştiinţa alimentară, printr-un mesaj pe Facebook, inculpatul Savu Ovidiu i-a adresat unei studente ce avea restanţe invitaţia de a-l vizita la birou. În acest context, inculpatul i-a propus studentei să se ocupe de colectarea unor sume de bani de la alţi studenţi aflaţi în aceeaşi situaţie, în schimbul promovării examenelor restante, atât la disciplina pe care o preda, cât şi la cele la care era titular tatăl său, şi acesta cadru didactic în facultate", arată anchetatorii în referatul prin care cer Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a profesroului Ovidiu Savu.

Procurorii susţin că, după ce studenta a acceptat propunerea, ea a fost contactată fie direct de către colegi, care îi lăsau diferite sume de bani, fie de către şefii de grupe, care strângeau bani de la studenţi şi îi predau ei lista cu numele acestora şi sumele date.

"După ce erau strânşi de către studentă, banii erau daţi inculpatului Savu Ovidiu, împreună cu listele întocmite, de ea sau de către şefii de grupă. Inculpatul a pretins sume în cuantum de 800-900 de lei pentru promovarea examenelor la disciplinele la care preda tatăl său şi de 600 de lei pentru disciplina la care era el însuşi titular", mai susţin procurorii.

Metoda a funcţionat, potrivit anchetatorilor, atât în semestrul II al anului universitar 2014-2015, cât şi în anul universitar 2015-2016, în sesiunile de iarnă, vară, restanţe, dar şi în cea de reexaminări, înaintea examenului de licenţă. 

Ovidiu Savu a fost prins joi în flagrant, în timp ce primea cu titlu de mită suma de 10.500 lei, aceasta fiind găsită într-unul dintre sertarele biroului său de la facultate, spun procurorii.

De asemenea, cu ocazia percheziţiei domiciliare încuviinţată de instanţă şi efectuată în aceeaşi zi, a fost ridicată de către organele judiciare dintr-o cutie de carton suma de 70.600 de lei.

În cauză se efectuează cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită şi cumpărare de influenţă săvârşite de un număr de 40 de studenţi, mai arată anchetatorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.