Profesorul Dan Păcurariu de la Universitatea Hyperion, bănuit că a ucis-o pe profesoara de chineză Mihaela Fulga în 1998, va fi cercetat sub control judiciar, după ce Tribunalul Bucureşti a respins propunerea de arestare preventivă a procurorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dan Păcurariu a fost reţinut marţi iar joi a fost prezentat unui judecător de drepturi şi libertăţi al Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Magistratul a hotărât însă cercetarea lui Păcurariu sub control judiciar. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Poliţiştii de la Serviciul Omoruri au reuşit să pună cap la cap mai multe probe, unele dintre ele presupunând tehnici moderne de investigaţii, şi l-au identificat pe Dan Păcurariu drept cel care ar fi omorât-o, în iulie 1998, pe profesoara de chineză Mihaela Fulga, în vârstă de 30 de ani, într-o garsonieră din cartierul Titan.

Păcurariu a fost şi în 1998, la câteva zile după crimă, principalul suspect, însă probele strânse de investigatori n-au fost niciodată suficiente pentru punerea lui sub acuzare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti notează, în referatul cu propunere de arestare, că Păcurariu ”ajunsese să o hărţuiască pe victimă, o urmărea la locurile de muncă, pe stradă, o aştepta perioade lungi de timp pe holul blocului, o suna în mod frecvent cu scopul de a verifica unde este şi la ce oră ajunge acasă sau chiar îşi punea studenţii să o urmărească”.

Aceştia mai notează că sentimentele suspectului se transformaseră într-o obsesie care l-a împins pe profesor să o omoare pe femeia despre care susţinea mereu că urmează să-i devină soţie.

”Nivelul de exasperare la care ajunsese victima din pricina faptului că era terorizată de către inculpat este reliefat şi de o precizare a martorei F. V., acesta arătând că fiica sa i-a spus la un moment dat că dacă inculpatul nu o va lăsa în pace îl va omorî”, arată anchetatorii în documentul citat.

Potrivit procurorilor, Păcurariu a apelat şi la elevii săi să o urmărească pe profesoara Fulga.

Procurorii mai menţionează că ”de-a lungul timpului, începând cu anul 1995, atitudinea victimei Mihaela Fulga faţă de Păcurariu Dan s-a schimbat, aceasta făcând tot posibilul să se îndepărteze tot mai mult de acesta, însă în acelaşi timp păstrând un oarecare contact pentru a beneficia în continuare de influenţa acestuia şi a familiei sale”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.