Procurorul general Augustin Lazăr consideră că pot fi găsite soluţii pentru toate problemele din sistemul judiciar, deşi va exista în continuare un „context complicat”, declarând, la ieşirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), că noua conducere a instituţiei va putea face lucruri bune pentru justiţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă votul strâns pentru noua conducere a Consiliului arată de fapt că acesta nu va fi unit în mandatul din 2018, Augustin Lazăr a spus că nu este relevant, declarându-se optimist că reprezentanţii CSM vor face lucruri bune pentru justiţie.

„Noi avem o nouă conducere a Consiliului Superior al Magistraturii şi recomandarea mea este să privim în viitor, să fim optimişti. Este o conducere nouă care cred că va putea face lucruri bune pentru sistemul judiciar şi nu ar trebui să ne uităm în trecut, la cine, ce, cum a votat, asta e deja irelevant”, a declarat Augustin Lazăr.

Procurorul general a spus că va fi în continuare un context complicat pentru sistemul judiciar, însă consideră că pot fi găsite soluţii pentru toate problemele.

„Cred că va fi în continuare un context mai complicat, dar noi sperăm ca în acest an să se găsească soluţie pentru toate problemele care sunt puse în discuţie şi mai ales, dacă suntem bine intenţionaţi cu toţii, unde este profesionalism, sunt şi soluţii. Eu aşa cred, că pentru toate problemele juridice noi putem găsi soluţii. Avem experţi, avem tot ce ne trebuie pentru a rezolva problemele”, a subliniat Lazăr.

Simona Camelia Marcu a fost aleasă vineri preşedinte al CSM, ea primind votul favorabil a 11 dintre membrii Consiliului, opt votând împotrivă. Codruţ Olaru a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii cu votul favorabil din partea a 10 dintre membrii Consiliului, nouă votând "împotrivă". Mandatul conducerii CSM este de un an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.