Procurorul general al PICCJ, Gabriela Scutea, a discutat cu o delegaţie a Ambasadei SUA despre combaterea corupţiei şi a criminalităţii organizate, infracţionalitatea de mediu, statul de drept şi asistenţa oferită de Departamentul de Justiţie şi echipa din cadrul Ambasadei în formarea unor procurori români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat că, miercuri, procurorul general al PICCJ, Gabriela Scutea, a avut o întrevedere cu o delegaţie a Ambasadei Statelor Unite ale Americii, condusă de David Muniz, Însărcinatul cu Afaceri al Misiunii Diplomatice americane, împreună cu Jessica Kim, magistrat rezident pentru România şi Bulgaria pe tema anticorupţiei.

"Întâlnirea de lucru a avut ca principale subiecte: combaterea corupţiei şi a criminalităţii organizate, măsurile privind infracţionalitatea de mediu, statul de drept, asistenţa tehnică oferită de Departamentul de Justiţie şi echipa din cadrul Ambasadei SUA în ceea ce priveşte formarea specializată în unele domenii prioritare pentru procurorii români", arată sursa citată.

La întrevedere a fost reafirmat interesul ambelor părţi pentru continuarea cooperării în domeniile menţionate, procurorul general al PÎCCJ exprimând aprecierea pentru colaborarea derulată în cursul anului 2020.

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.