Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Alex Florenţa, a primit joi, la sediul instituţiei, vizita Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, cei doi discutând despre problemele actuale cu care se confruntă sistemul judiciar şi măsurile Ministerului Public pentru eficientizarea activităţii. Procurorul General a solicitat sprijin din partea instituţiilor americane de law-enforcement pentru organizarea unor sesiuni de training în zonele prioritare de acţiune ale Ministerului Public, anunţă instituţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ”discuţiile au vizat problemele actuale cu care se confruntă sistemul judiciar, precum şi măsurile care se iau de către Ministerul Public pentru eficientizarea activităţii”.

”Totodată, Procurorul General a solicitat sprijin din partea instituţiilor americane de law-enforcement pentru organizarea unor sesiuni de training în zonele prioritare de acţiune ale Ministerului Public.  Pe aceeaşi direcţie a eficientizării activităţii de urmărire penală,  şeful PÎCCJ a subliniat necesitatea unui suport pentru realizarea de metodologii de lucru la nivelul parchetelor în ceea ce priveşte investigarea infracţiunilor cu un înalt grad de specializare”, mai arată Parchetul de pe lângă ÎCCJ. 

La întrevedere a participat şi consilierul Peter Halpern din partea Ambasadei SUA, precum şi procurorul şef al Serviciului de cooperare judiciară internaţională, relaţii internaţionale şi programe din cadrul PÎCCJ, Nadina-Magdalena Spînu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.