Marius Bogdan Bulancea şi Silviu Paul Dumitriu au fost propuşi de ministrul Justiţiei în funcţiile de procurori şefi ai Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Propunerile au fost trimise de ministrul Justiţiei la Consiliul Superior al Magistraturii, pentru a aviza numirile celor doi procurori în funcţiile de conducere pe care acum le ocupă prin delegare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În desemnarea celor două propuneri, ministrul Justiţiei a avut în vedere îndeplinirea criteriilor de integritate, experienţa profesională şi managerială relevantă şi capacitatea decizională”, arată, miercuri, Ministerul Justiţiei.

Procurorii Marius Bogdan Bulancea şi Silviu Paul Dumitriu ocupă în prezent prin delegare funcţiile de procurori şef şi procuror şef adjunct  ai Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie.

Potrivit articolului 54 alineatul 1 din Legea 303/2004, numirile în aceste funcţii se fac de către preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.