Procurorii din Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au anunţat, luni, că se alătură magistraţilor care-i cer lui Tudorel Toader "să abandoneze imediat" procedura de revocare din funcţie a procurorului general al României, Augustin Lazăr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 29.10.2018, a avut loc Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fiind luată în discuţie poziţia procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu privire la comunicatului comun al Asociaţiei Forumul Judecătorilor din România şi Asociaţiei Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor din data de 25.10.2018. În urma discuţiilor purtate şi a exprimării opiniei participanţilor la adunarea procurorilor, cu majoritatea celor prezenţi, s-a decis susţinerea comunicatului comun al Asociaţiei Forumul Judecătorilor din România şi Asociaţiei Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor din data de 25.10.2018”, au transmis, luni, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. 

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România şi Asociaţia Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor au solicitat ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, "să abandoneze imediat" procedura de revocare a procurorului general al României, Augustin Lazăr.

"O astfel de procedură, care ocoleşte practic garantul independenţei justiţiei, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii, al cărui rol este unul pur decorativ, şi care nesocoteşte dreptul la apărare al procurorului supus revocării a fost profund criticată de Comisia de la Veneţia, GRECO şi Comisia Europeană şi pune în pericol parcursul României în Uniunea Europeană şi în Consiliul Europei şi însăşi existenţa democratică a statului român, nemaivorbind de semnalul negativ şi descurajant transmis unei părţi importante a corpului magistraţilor", spun reprezentanţii celor două asociaţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.