Procurorii DNA Ploieşti l-au pus, miercuri, sub control judiciar pe un procuror al Parchetului instanţei supreme, acuzat că a luat mită de la un om de afaceri pe care îl cerceta pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Aceeaşi măsură a fost luată, anterior, şi în cazul unui avocat suspendat din Baroul Bucureşti, care ar fi intermediat mita.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Ploieşti au dispus, miercuri, punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de inculpatul Cătălin Nicolae Ceort, procuror în cadrul Parchetului instanţei supreme - Secţia Urmărire Penală şi Criminalistică, pentru luare de mită, anunţă DNA.

"Anterior, procurorii anticorupţie au mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 28 decembrie 2016, faţă de inculpatul Ignat Victor, avocat suspendat în cadrul Baroului Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă", mai arată anchetatorii.

Ei precizează că, în cursul lunii decembrie 2016, procurorul Cătălin Nicolae Ceort a pretins, prin intermediul avocatului Victor Ignat, 260.000 de euro de la un om de afaceri, cercetat pentru comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani într-un dosar penal aflat în instrumentarea magistratului.

"Aceşti bani au fost pretinşi de inculpatul Ceort Cătălin Nicolae în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu un act contrar acestor îndatoriri, în sensul adoptării unei soluţii favorabile faţă de martor în cauza respectivă. La data de 27 decembrie 2016, în scopul arătat mai sus, inculpatul Ignat Victor a primit de la omul de afaceri suma de 30.000 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", mai spun procurorii DNA.

Pe timpul controlului judiciar, procurorul nu are voie să îşi exercite profesia sau să părăsească ţara fără încuviinţarea organelor judiciare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.