Primarul din Ştefăneştii de Jos Ilfov şi alţi şapte inculpaţi au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, în dosarul care vizează exploatarea sexuală a unei fete care la momentul faptelor avea 12 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prin rechizitoriul din data de 31.05.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 8 inculpaţi (printre care un primar), 7 dintre aceştia în stare de arest preventiv şi unul în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, viol, loviri şi alte violenţe, influenţarea declaraţiilor şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu”, a transmis, joi, DIICOT.  

Sursa citată a precizat că, la sfârşitul anului 2017, profitând de starea de vădită vulnerabilitate generată de vârsta fragedă şi lipsa educaţiei, prin crearea aparenţei unei relaţii sentimentale (metoda „Loverboy”), unul dintre inculpaţi a recrutat în vederea exploatării sexuale o persoană vătămată (la acel moment în vârstă de 12 ani).  

”Acesta a întreţinut relaţii sexuale cu persoana vătămată şi, ulterior, a ameninţat-o cu divulgarea celor întâmplate părinţilor acesteia. De asemenea, inculpatul a exercitat acte de violenţă asupra persoanei vătămate, pentru a o determina să facă tot ceea îi solicita (de exemplu, să se întâlnească cu inculpatul doar la solicitarea lui, să nu declare organelor de poliţie adevărul după ce a rămas însărcinată, să-şi mintă părinţii cu privire la relaţia lor). În plus, persoana vătămată a fost constrânsă de către acesta, prin utilizarea de ameninţări şi acte de violenţă, să întreţină relaţii sexuale cu alţi doi inculpaţi”, au mai precizat procurorii.  

Potrivit acestora, în cursul lunii iunie 2018, după ce persoana vătămată a fost înregistrată audio-video în timp ce recunoştea că şi-a început viaţa sexuală, un alt inculpat a recrutat aceeaşi persoană vătămată (în vârstă de 13 ani) în vederea exploatării sexuale.  

”În acest scop, aceasta a fost atrasă în locuinţa folosită de inculpat sub diferite pretexte (desfăşurarea unor activităţi de menaj contracost, organizarea unei petreceri sau vânzarea de obiecte vestimentare). Prin ameninţări cu divulgarea către părinţi a conţinutul înregistrărilor audio-video şi prin întrebuinţarea de violenţe, inculpatul a constrâns persoana vătămată să întreţină relaţii sexuale cu alţi doi inculpaţi”, mai arată DIICOT.  

Potrivit procurorilor, în vederea îngreunării anchetei penale şi împiedicării tragerii la răspundere penala a autorilor, suspecţii au întreprins demersuri constând în influenţarea declaraţiilor persoanei vătămate în faţa organelor judiciare prin oferirea de foloase patrimoniale şi exercitarea de ameninţări asupra familiei minorei, pentru ca persoana vătămată să dea declaraţii mincinoase cu privire la identitatea adevăraţilor autori ai infracţiunii de viol. 

”De asemenea, doi dintre suspecţi au exercitat în mod repetat acte de violenţă asupra martorului denunţător (ce au necesitat 3-4 zile, respectiv 11-12 zile de îngrijiri medicale) în scopul împiedicării sesizării organelor judiciare, pentru ca acesta să nu dea declaraţii şi să nu prezinte probe în cauza penală. În cauză s-a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a unui inculpat cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, reţinându-se că în urma percheziţiei domiciliare din data de 11.02.2022, în camera folosită de acesta, a fost descoperită cantitatea de 7,25 grame de canabis, substanţă deţinută de acesta pentru consum propriu”, au mai precizat procurorii.  

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti. 

În dosar este vizat primarul din Ştefăneştii de Jos Ilfov, care a şi fost reţinut pentru aceste fapte, în iuie 2021. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.