Primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, a fost arestat la domiciliu, joi, de Tribunalul Bacău, după ce edilul ar fi încălcat măsura controlului judiciar dispusă în cazul său în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie, însă decizia instanţei nu este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul Bacău a dispus, joi, la solicitarea procurorilor DNA, plasarea în arest la domiciliu a lui Romeo Stavarache, pe motiv că acesta ar fi încălcat măsura controlului judiciar dispusă în cazul său în urmă cu un an, atunci când şi-a reluat şi activitatea la Primăria Bacău.

Magistraţii au respins astfel cererea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a primarului, după ce acesta ar fi luat legătura, prin interpuşi, cu martori din dosarul în care este judecat pentru luare de mită.

”Procurorii Serviciului Teritorial Bacău al DNA au contestat soluţia dată de Tribunal”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan.

Iniţial, solicitarea de arestare preventivă a lui Stavarache trebuia să se judece în 1 martie, însă judecătorii Tribunalului Bacău au decis amânarea cauzei, după ce primarului i s-a făcut rău în sală.

Romeo Stavarache este în continuare internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, unde a ajuns în 1 martie, cu puseuri de tensiune.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Bacău, Mirela Romaneţ, edilul va mai rămâne în spital, având în vedere că are în continuare oscilaţii ale tensiunii arteriale.

Marţi după-amiază, Romeo Stavarache a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Bacău, după ce i s-a făcut rău la Tribunal.

Romeo Stavarache a fost trimis în judecată în 25 iulie 2014, fiind acuzat de cinci infracţiuni de luare de mită după ce, în perioada 2008-2011, ar fi primit suma totală de 2,3 milioane de lei de la oamenii de afaceri Costel Căşuneanu, Liviu Vasile Cenuşă şi Liviu Goian, precum şi de la fostul director Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est Constantin Apostol.

Stavarache a fost arestat preventiv în 1 iulie 2014 şi a fost plasat în arest la domiciliu după două luni, iar în 2 februarie 2015 magistraţii au schimbat măsura cu cea a controlului judiciar. În acest fel, primarul din Bacău şi-a putut relua activitatea la Primăria Bacău, două săptămâni mai târziu.

Romeo Stavarache a acuzat probleme de sănătate încă de pe perioada arestului la domiciliu, când a ajuns la spitalul din Bacău, unde i-a fost montat un dispozitiv pentru monitorizarea tensiunii arteriale.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.