Judecătoria Ploieşti a respins, miercuri, solicitarea procurorilor prahoveni de emitere a unor mandate de arestare pe numele primarului comunei Ciorani şi ale altor două persoane, suspectate într-un dosar care în care este cercetată sustragerea a mii de voturi arhivate în urma alegerilor locale de anul trecut. Cei trei au fost plasaţi în arest la domiciliu, iar procurorul de caz a declarat că va contesta decizia instanţei de fond.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Magistraţii Judecătoriei Ploieşti au decis, miercuri după-amiază, să îl plaseze în arest la domiciliu pe primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu (PNL), cercetat penal pentru infracţiunea de instigare la sustragerea de probe.
 
În schimb, edilul a fost plasat, prin decizie a instanţei, în arest la domiciliu. 
 
Instanţa de judecată a respins, de asemenea, propunerile de arestare preventivă formulate de către judecători de numele altor două persoane, suspectate c au intrat prin efracţie în arhiva Judecătoriei Mizil, colo unde erau depozitaţi sacii cu voturile de la scrutinul local de anul trecut, şi si sustras de acolo mii de buletine de vot. 
 
Procurorul de caz, Florentina Cioca, a declarat, pentru News.ro, că va contesta decizia instanţei de lăsare în arest la domiciliu a celor trei, cerând instanţei superioare emiterea de mandate de arestare pe numele edilului şi ale celorlalţi doi inculpaţi. 
 
În luna februarie a acestui an, saci cu buletinele de vot, depuşi într-un spaţiu al Primăriei Mizil, au fost desigilaţi după ce cineva a intrat cu forţa în acel spaţiu. Cu acea ocazie au fost sustrase 4.306 buletine de vot, dintre care 2.454 buletine de vot valabil exprimate şi nule şi 1.854 buletine de vot anulate.
 
După deschiderea unei anchete penale în acest caz, anchetatorii prahoveni au deschis un alt dosar, care vizează fraudarea alegerilor locale din comuna prahoveană Ciorani.
 
La sfârşitul lunii iulie, procurorii prahoveni au trimis în judecată dosarul în care suspectează fraudarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020 în toate secţiile de votare din comuna Ciorani, dosar în care este inculpat primarul localităţii, alături de mai mulţi angajaţi ai primăriei. Patru dintre suspecţi au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, iar alţi 23, între care şi edilul, vor fi judecaţi de către magistraţii din Buzău.
 
Conform susţinerilor procurorilor în faţa instanţei, la Ciorani au fost fraudate alegerile la toate cele cinci secţii de votare amenajate în comună, iar inculpaţii acţionat cu "naturaleţe" şi chiar râdeau de ceea ce fac.
 
Printre inculpaţi se numără mai mulţi angajaţi ai Primăriei Ciorani, apropiaţi ai primarului Marin Voicu.
 
În 20 iulie, la PNL Prahova a fost prezentat, la începutul conferinţei de alegeri pentru conducerea filialei judeţene, un clip video în care preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrecu, în prezent prim-vicepreşedinte al PNL la nivel naţional, apare alături de mai mulţi primari liberali din judeţ. Printre aceştia se numără şi primarul comunei Ciorani, aflat în arest preventiv la acel moment. Fotografia cu cei doi politicieni era însoţită de mesajul "Am învins".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.