Primarul comunei Orleşti din judeţul Vâlcea, Constantin Cîrstina, a fost trimis în judecată, alături de patru poliţişti şi un medic care este şi consilier judeţean, într-un dosar în care edilul este acuzat că a provocat un accident rutier cu o victimă şi a fugit de la locul faptei, fără să aibă permis de conducere. Poliţiştii şi medicul sunt acuzaţi că au întocmit documente prin care ar fi încercat să arate că primarul nu este vinovat şi că maşina era condusă de altă persoană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Parchetul Tribunalului Vâlcea, procurorii, în colaborare cu ofiţerii DGA, au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a mai unui primar şi a mai multor poliţişti într-un dosar care vizează infracţiuni de conducere a unui vehicul fără permis, părăsirea locului accidentului, fals intelectual, favorizarea făptuitorului şi mărturie mincinoasă.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

În acest dosar a fost trimis în judecată primarul comunei vâlcele Orleşti, Constantin Cîrstina, pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, inducerea în eroare a organelor judiciare, instigare la comiterea infracţiunii de mărturie mincinoasă în formă continuată, complicitate la comiterea infracţiunii de fals intelectual în formă continuată şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată.

În acelaşi dosar au fost inculpaţi fostul comisar şef de poliţie Mihai Enea, agenţii Nicolae Georgescu-Stegariu şi Gheorghe Iulis Cobîrjoiu, dar şi fostul poliţist Marian Sandu Dumitrescu şi medical Gheorghe Folea, care în prezent este consilier PNL în Consiliul Judeţean Vâlcea.

Potrivit anchetatorilor, în 12 februarie 2014, în timp ce conducea un autoturism pe  DJ 645, în comuna Orleşti, deşi avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule, primarul Constantin Cîrstina a acroşat şi a accidentat o persoană, după care a părăsit locul accidentului. Ulterior, împreună cu poliţiştii care au făcut cercetarea la locul accidentului, respectiv comisarul şef Mihai Enea de la Poliţia municipiului Drăgăşani şi agenţii de Poliţia Rutieră.

Nicolae Georgescu-Stegariu şi Marian Sandu Dumitrescu, edilul din Orleşti, a pus la punct un plan prin care el să nu fie cercetat pentru comiterea accidentului, susţinând că la volanul autoturismului se afla Vasile Marian Suru care, potrivit unor surse, era şofer al Primăriei.

”Inculpaţii Georgescu-Stegariu Nicolae şi Dumitrescu Marian Sandu, în calitate de lucrători de poliţie în cadrul IPJ Vîlcea – Poliţia Mun. Drăgăşani – Formaţiunea Poliţie Rutieră şi-au încălcat cu intenţie atribuţiile de serviciu referitoare la procedura cercetării accidentelor de circulaţie soldate cu victime şi, contrar dispoziţiilor legale, nu au dispus efectuarea cercetărilor faţă de inculpatul Cîrstina Constantin şi au refuzat să-i recolteze acestuia probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, întocmind totodată în fals mai multe documente, conţinând aspecte necorespunzătoare adevărului şi omisiuni vădite, conştienţi fiind că afectează grav actul de justiţie, că aduc o vătămare intereselor legale ale persoanei vătămate, că favorizează şi îi procură un folos necuvenit autorului real al accidentului rutier, respectiv imposibilitatea de a fi tras la răspundere penală şi obligat la plata unor daune materiale către persoana vătămată”, susţin procurorii.

Anchetatorii mai spun că, în seara zile în care a avut loc accidentul, comisarul şef Mihai Enea de la Poliţia Drăgăşani l-a instigat pe subalternul său, Gheorghe Iulius Cobîrjoiu, să întocmească în fals fişa de eveniment a accidentului, achiesând la conţinutul nereal şi incomplet al acesteia.

Primarul Constantin Cârstina a beneficiat şi de ajutorul ginerelui său, dar şi al medicului de familie în aplicarea planului prin care urma să scape de răspundere în urma accidentului. Astfel, ginerele edilului, Ion Jugănaru şi medicul de familie al acestuia, Gheorghe Folea, care este şi coleg de partid cu primarul, au dat declaraţii de martor la Poliţie, susţinând că maşina a fost condusă de altcineva, deşi aceştia cunoşteau situaţia de fapt reală.

”Inculpatul Folea Gheorghe, fiind medic de familie al inculpatului Cîrstina Constantin a produs şi ticluit probe nereale, întocmind în fals înscrisuri medicale pentru a fi folosite de inculpaţii Suru Vasile şi Cîrstina Constantin”, se precizează în comunucatul Parchetului.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Curtea de Argeş, în urma desemnării acesteia de către instanţa ierarhic superioară. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.