Preşedintele Şcolilor Lumina, Fatih Gursoy, a câştigat procesul de calomnie cu un ziarist turc din România, care trebuie să îi plătească 30.000 de lei, au anunţat reprezentanţii instituţiei de învăţământ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de Lumina Instituţii de Învăţământ, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe ziaristul turc Hamdi Yilmaz, de la Gazete Balkan, la plata a 30.000 de lei, daune morale în procesul de calomnie deschis de preşedintele Lumina Instituţii de Învăţământ, Fatih Gursoy.

”Acţiunea în instanţă a fost iniţiată în urmă cu aproape trei ani, după apariţia în Gazete Balkan, un portal de ştiri în limba turcă din România,  a unei serii de articole calomniatoare şi jignitoare care îl aveau în centru pe preşedintele Lumina Instituţii de Învăţământ, Fatih Gursoy. A fost afectată imaginea preşedintelui Gursoy şi a Şcolilor Lumina, instituţii în care performanţa în educaţie este la cel mai înalt nivel. Două instanţe au decis că acuzaţiile aduse de ziaristul turc sunt nefondate şi l-au condamnat la plata a 30 000 de lei daune morale”, arată sursa citată.

Preşedintele Lumina Instituţii de Învăţământ a decis să doneze banii familiilor victimelor decretelor guvernamentale adoptate după puciul eşuat din 15 iulie 2016. În Turcia, peste 500.000 de persoane au fost supuse urmăririi penale după puciul eşuat şi peste 150.000 de cetăţeni turci au fost concediaţi prin decrete guvernamentale, majoritatea fiind funcţionari publici din sistemul educaţional şi juridic.

”Mă bucură decizia justiţiei, deoarece confirmă că eu, împreună cu familia mea, cu Şcolile Lumina, am fost victimele unei intense campanii de defăimare derulate prin intermediul Gazete Balkan. În România există stat de drept, justiţia apără drepturile cetăţenilor, decizia data în cazul meu fiind o dovadă în acest sens. În calitate de preşedinte al Lumina Instituţii de Învăţământ, singura mea activitate este legată de performanţa şcolară, de dezvoltarea şi adaptarea procesului educaţional la provocările viitorului şi mă bucur că am reuşit să facem din şcolile noastre un etalon de referinţă în educaţia din România. Munca a sute de profesori, a sute de oameni implicaţi în activitatea şcolilor noastre trebuie respectată, nu denigrată prin acuzaţii fără acoperire”, a declarat Fatih Gursoy, preşedintele Lumina Instituţii de Învăţământ, citat în comunicat.

În decembrie 2019, Fatih Gursoy a fost ridicat de la domiciliu în urma cerererii de extrădare formulate de autorităţile de la Ankara. Ulterior, cererea de extrădare emisă pe numele său a fost respinsă de Curtea de Apel Bucureşti.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.