Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a explicat ce ar însemna introducerea unui prag pentru abuzul în serviciu, menţionând că poţi avea acţiunea unui oficial care încalcă legea, prejudiciul este sub prag, dar el nu este sancţional penal, menţionând că astfel ajungi la concluzia că poţi să înfrângi legalitatea nesancţionând.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cătălin Predoiu a fost întrebat duminică, la Prima News de ce trebui să nu existe un prag la abuzul în serviciu.
 
„Vă dau cel mai puternic argument, din deciziile Curţii Constituţionale, s-a înfrânge însuşi principiul egalităţii. De ce? Curtea Constituţională într-o decizie a venit şi a spus în 2016 nu poate fi abuz în serviciu decât dacă se încalcă o lege printr-un act administrativ etc. Doar dacă se încalcă o lege. Dacă venim acum şi spunem şi nu poate fi abuz în serviciu decât dacă avem un prag valoric al pagubei dacă tragem linie, scădem, adunăm, împărţim ce rezultă? Rezultă în final că poţi să ai o acţiune a unui oficial prin care se încalcă o lege, prejudiciul este sub prag, dar el nu este sancţionat penal. Ajungi la concluzia că poţi să înfrângi legalitatea nesancţionând.  Cred că e cel mai puternic argument”, a explicat Predoiu.
 
El a adăugat că în nicio ţară din Europa nu există prag la abuzul în serviciu.
 
„Nu e nicio ţară din Europa cu prag, dar ăsta este un argument de culoare. Am fi singura ţară cu prag, singura ţară în care am spune sub un prag se poate încălca legea. (…) Restrângerea acestor fapte a fost făcută atunci când Curtea Constituţională a spus doar prin încălcarea legii”, a mai afirmat ministrul Justiţiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.