Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a discutat, la întâlnirea avută miercuri cu delegaţia misiunii de evaluare din cadrul MCV, despre liniile de acţiune şi calendarul de modificare a legilor justiţiei şi punerea în acord a codurilor penale cu deciziile Curţii Constituţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cătălin Predoiu a avut o nouă întâlnire, miercuri, cu delegaţia Comisiei Europene, discuţiile vizând liniile de acţiune şi calendarul privind modificarea legilor justiţiei şi punerea în acord a codurilor penale cu deciziile Curţii Constituţionale.

Potrivit Ministerului Justiţiei, Cătălin Predoiu a subliniat atenţia pe care premierul o acordă problemelor legate de justiţie şi a explicat viziunea sa, care include, pentru următoarea perioadă, elaborarea unor proiecte de acte normative de către un grup de lucru interinstituţional, constituit la nivelul Ministerului Justiţiei, cu o consultare amplă a asociaţiilor de magistraţi, a societăţii civile şi a tuturor părţilor interesate. De asemenea, Cătălin Predoiu a subliniat că, în viziunea sa, acţiunile ministerului trebuie să pună accent pe durabilitatea proiectului şi nu pe graba de a lua decizii, intenţie apreciată pozitiv de către partenerii de dialog.

"Alte aspecte care au constituit obiectul discuţiilor s-au referit la executarea hotărârilor judecătoreşti în cauzele în al căror debitor este statul şi aspecte de management judiciar strategic. Ministrul Justiţiei a prezentat progresele înregistrate şi soluţiile preconizate pentru accelerarea şi eficientizarea implementării acestora", mai arată MJ.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.