Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu a declarat, miercuri, că opinia sa este că în cadrul acestui efort de elaborare viitoare a legislaţiei privind salarizarea şi pensiile, trebuie consultat şi Consiliul Superior al Magistraturii, pentru că este o chestiune care ţine şi de statutul lor. despre prevederile din PNRR privind pensiile speciale, Predoiu a spus că va susţine orice soluţie care păstrează statutul de independenţă al judecătorilor şi procurorilor, sigur, în marginile reformelor care vor fi propuse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ce pot să spun în acest moment este că noi, prin aceste proiecte de lege, nu ne-am propus să intrem în acest subiect al pensiilor şi salariilor, pentru că obiectul lor de reglementare este cu totul altul, Statutul judecătorilor şi procurorilor, Organizarea judiciară şi CSM. Nu se ocupă de pensii şi salarii, noi nu am schimbat nimic din cadrul legislativ adresat magistraţilor, în această materie. Este o materie care este în competenţa şi în responsabilitatea Ministerului Muncii, care, odată ce va solicita Ministerului Justiţiei un efort de expertiză în acest sens, va fi întâmpinat cu deschidere. Deci noi vom participa la orice grup de lucru în care vom fi solicitaţi”, a spus ministrul, întrebat despre grupul de lucru care urmează să facă analiza pensiilor speciale, decis la nivelul Executivului. 

Cătălin Predoiu a precizat că părerea lui este că ”în cadrul acestui efort de elaborare viitoare a legislaţiei privind salarizarea şi pensiile, trebuie consultat, evident, şi Consiliul Superior al Magistraturii, pentru că este o chestiune care ţine şi de statutul lor”.

”Deci, pentru judecători şi procurori, conform unor convenţii internaţionale la care România este parte, pensia e un element de statut, care ţine de statutul lor de independenţi. Deci ei trebuie să fie consultaţi în acest demers şi sunt convins că Ministerul Muncii va avea această deschidere”, a mai afirmat Predoiu. 

„Voi susţine orice soluţie care păstrează statutul de independenţă al judecătorilor şi procurorilor, sigur, în marginile reformelor care vor fi propuse. Toate aceste obiective trebuie conciliate, trebuie armonizate. Nu poate să facă doar un singur lucrul acesta sau doar o instituţie. Este o problemă generală, prin urmare toată lumea trebuie să participe la discutarea ei”, a mai spus Predoiu, despre prevederile privind pensiile speciale din PNRR. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.