Primarul comunei prahovene Podenii noi, Mihai Alionte, a fost condamnat la un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepse şi la plata a 2.000 de lei daune morale, pentru infracţiunea de purtare abuzivă, după ce în anul 2019 l-ar fi bătut pe un poliţist local. Alionte trebuie, de asemenea, să achite costurile legate de îngrijiri medicale acordate celui pe care l-a agresat. Edilul susţine că nu este vorba despre o condamnare şi refuză să comenteze situaţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Stabileşte pedeapsa de 1 an închisoare în sarcina inculpatului Alionte Mihai, fără antecedente penale, sub aspectul săvârşirii, la data de 22.04.2019, a infracţiunii de purtare abuzivă, prev. şi ped. de art. 296 alin. 2 rap. la art. 193 alin. 2 Cod penal. În temeiul art. 83 alin. (1) Cod penal dispune amânarea aplicării pedepsei închisorii de 1 an închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani stabilit potrivit art. 84 alin. (1) Cod penal de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. (...) Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Dobrogeanu Laurenţiu şi obligă inculpatul Alionte Mihai, la plata către aceasta a sumei de 2.000 lei cu titlu de daune morale. În temeiul art. 25 C.proc.pen. raportat la art. 1357 C.civ., admite acţiunea civilă exercitată de partea civilă Serviciul de Ambulanţă Judeţean Prahova şi obligă inculpatul Alionte Mihai, la plata către aceasta a sumei de 532,15 lei, reprezentând daune materiale (contravaloarea serviciilor medicale prespitaliceşti acordate persoanei vătămate)”, este sentinţa pronunţată de Judecătoria Ploieşti.  

În plus, pe parcursul termenului de supraveghere, primarul va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Şcolii de coordonare Podenii Noi pe o perioadă de 40 de zile.  

Decizia nu este definitivă. 

Contactat telefonic, Mihai Alionte a negat că ar fi fost condamnat. 

”E greşit înţeles, sau uitaţi-vă mai bine, interesaţi-vă mai bine, da?”,  a afirmat primarul Mihai Alionte.  

Întrebat dacă va ataca sentinţa, edilul a răspuns: ”Sincer, mie îmi convine cum e acuma, dar la propunerea domnilor care mă reprezintă a zis că da, o atacă”.  

Întrebat dacă se consideră nevinovat, primarul spune că ”s-a anulat tot”.  

”E anulare, uitaţi-vă bine că e anulare, prin anulare se încheie tot, da?”, a mai declarat primarul.  

Primarul Mihai Alionte a mai declarat că bărbatul care l-a acuzat de agresiune nu mai lucrează ca poliţist local. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.