Procurorii prahoveni au reţinut, joi şi cer arestarea preventivă a patru bărbaţi care furau din locuinţe şi din autoturisme. Ei au sustras din casa unui om de afaceri din Breaza 400.000 de lei. Hoţii acţionau la pont, filau timp îndelungat victimele, erau foarte precauţi şi pentru a-şi şterge urmele foloseau inclusiv un autoturism cu numere false de înmatriculare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat dat publicităţii vineri de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, procurorii acestei structuri împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova – Serviciul  de Investigatii Criminale, au făcut, joi un număr de 9 percheziţii domiciliare în municipiile Ploieşti, Câmpina şi Bucureşti, precum şi în localităţile Poiana Câmpina şi Buşteni,  la locuinţele unor persoane  bănuite de săvârşirea  infracţiunilor de furt calificat şi punerea în circulaţie  sau conducere a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare,  fiind puse în executare şi cinci mandate de aducere.
Patru dintre cei audiaţi au fost reţinuţi, iar vineri vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
„În sarcina acestora s-a reţinut că  în perioada  iunie - octombrie 2021,  au comis  mai multe furturi din locuinţe, dar şi din autoturisme, de pe raza judeţului Prahova, valoarea prejudiciului cauzat fiind de aproximativ 430.000 lei”, transmite Parchetul în documentul citat.
Surse judiciare au declarat pentru News.ro că suspecţii ar fi sustras 400.000 de lei din caza unui om de afaceri din Breaza. La percheziţii, anchetatorii au găsit însă doar sume mici de bani. 
Procurorii au stabilit, pe parcursul cercetărilor, că hoţii erau foarte precauţi, acţionau la pont şi chiar îşi filau victimele înainte de a da spargerile. Pentru a nu fi prinşi, ei foloseau un autoturism cu numere false de înmatriculare. 
Urmează ca instanţa de judecată să decidă, vineri, dacă emkit6e mandate de arestare preventivă pe numele celor patru.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.