O avocată din cadrul Baroului Prahova a fost reţinută de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti sub acuzaţia de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Procurorii susţin că femeia a cumpărat de pe o platformă comercială online o armă de TIR, neletală, supusă autorizării în România, fără a o declara. Acasă la avocată, anchetatorii au găsit alte trei arme, pe care femeia le cumpărase „cu unicul scop” de a le da copiilor ei de 7, respectiv 10 ani şi care erau ţinute la îndemâna acestora. Conform datelor din anchetă, fiul cel mare al femeii folosea zilnic armele pentru a împuşca păsări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În cauză, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata P.E.D. – avocat în cadrul Baroului Prahova (...). În fapt s-a reţinut că inculpata a achiziţionat fără drept prin intermediul platformei (...), de la o persoană juridică din Polonia, o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat, calibru 4.5 mm, supusă autorizării conform legislaţiei române şi care a fost introdusă fără drept în România prin intermediul unei firme de curierat la începutul lunii februarie 2023, armă pe care a deţinut-o fără drept până în data de 06.07.2023”, informează, vineri, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.
Joi, la domiciliul femeii şi la o altă adresă din comuna prahoveană Măgurele, procurorii au făcut două percheziţii. La locuinţa avocatei, anchetatorii au găsit alte trei arme şi muniţie. Printre acestea se numără un pistol cu inscripţie H8R SUPERMAGNUM calibru 6 mm, încărcat cu butelie de gaz, o puşcă cu seria S/N 147529 cu inscripţia MADE IN CHINA de culoare maro, o puşcă de culoare neagră cu seria 2525020C22000898 prevăzută cu lunetă, cu inscripţia THETA8X. 
„Din cercetări a rezultat că toate cele patru arme au fost achiziţionate de către inculpată cu unicul scop de a fi folosite de către cei doi copii minori ai ei în vârstă de şapte şi de zece ani. La percheziţie armele şi muniţiile au fost găsite lăsate la îndemână pe o masă din garajul imobilului de domiciliu al inculpatei P.E.D., fără să fie asigurate în vreun fel. Fiul inculpatei, minorul P.D.N., în vârstă de 10 ani, le-a folosit zilnic, fără drept şi fără un minim de instructaj, împuşcând cu ele păsări aflate în apropierea locuinţei”, precizează anchetatorii.

Aproape 150 de percheziţii au avut loc la sfârşitul lunii iunie, într-un dosar vizând nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, după ce două firme din Polonia ar fi vândut fără drept, prin intermediul unei platforme autohtone, arme cu aer comprimat destinate tirului sportiv.

În cursul anului 2023, Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase a documentat activitatea infracţională a două societăţi comerciale rezidente juridic şi fiscal în Polonia care, prin intermediul unei platforme autohtone, ar fi comercializat, fără drept, unor persoane neautorizate, cetăţeni români, arme neletale din categoria celor supuse autorizării, mai exact arme cu aer comprimat destinate tirului sportiv.

Activitatea anchetatorilor a vizat scoaterea din circuitul ilegal a armelor introduse fără drept pe teritoriul României, sub îndrumarea procurorilor de caz din cadrul unităţilor teritoriale de parchet.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.