Victor Ponta a postat pe Facebook hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin care i-au fost modificate condiţiile controlului judiciar în dosarul în care este acuzat de complicitate la spălare de bani, fostul premier comentând că a avut încredere în deciziile judecătorilor, lucru pe care îl va face şi în viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mă bucur că am avut încredere în deciziile judecătorilor - aşa voi face şi de acum înainte - doar pentru adevărul şi dreptatea la care avem toţi dreptul!”, a scris Victor Ponta.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis în parte plângerea formulată de către Victor Ponta împotriva DNA Ploieşti prin care a fost pus sub control judiciar şi a modificat condiţiile acestei măsuri. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Decizia ICCJ ”modifică obligaţiile impuse inculpatului (...) în sensul că înlătură obligaţia de a nu părăsi ţara decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului/ procurorului competent şi obligaţia de a nu face declaraţii în mass-media referitoare la obiectul cauzei sau aprecieri la adresa procurorilor care instrumentează cauza, la celelalte persoane cercetate în cauză precum şi la martorii audiaţi în cauză”.

Celelalte dispoziţii ale ordonanţei au fost menţinute.

Surse judiciare declarau, sâmbătă dimineaţă, pentru News.ro, că magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au modificat condiţiile controlului judiciar pentru Victor Ponta, astfel că fostului premier i-a fost ridicată interdicţia de a face declaraţii în public despre dosar şi, totodată, fostul premier a primit permisiunea de a părăsi ţara, pentru a face o vizită în China.

Decizia instanţei este definitivă.

Procurorii DNA au anunţat, în 6 septembrie, că Victor Ponta este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile într-un nou dosar penal, fiind acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD, susţin anchetatorii.

Condiţiile iniţiale ale controlului judiciar prevedeau că Ponta trebuie să se prezinte la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti sau la sediile instanţelor ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organele judiciare cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere; să nu părăsească ţara, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului / judecătorului competent; să nu se apropie de alte persoane menţionate în ordonanţă şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale; să nu facă declaraţii în mass-media referitoare la obiectul cauzei sau aprecieri la adresa procurorilor care instrumentează cauza, la celelalte persoane cercetate în cauza, precum şi la martorii audiaţi în cauza, se arată în ordonanţa emisă de procurorul DNA.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.