Poliţista de la Investigarea Criminalităţii Economice are a cerut unui medic estetician 15.000 de euro pentru ea şi pentru o pacientă nemulţumită a fost trimisă în judecată de către procurorii DNA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii DNA au dispus, marţi, trimiterea în judecată, sub control judiciar, lui Moroianu Alina-Georgiana, la data faptelor subcomisar de poliţie în cadrul D.G.P.M.B. - Poliţia Sector 6 – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi participaţie improprie la acces ilegal la un sistem informatic (două fapte).

”În cursul lunii octombrie 2019, inculpata Moroianu Alina-Georgiana, în calitate de ofiţer de poliţie în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice sector 6, ar fi constrâns un medic estetician de la o clinică privată, sub ameninţarea deschiderii unui presupus dosar penal pentru evaziune fiscală, să-i dea suma de 15.000 de euro, atât pentru ea cât şi pentru o altă persoană. Inculpata Moroianu Alina-Georgiana i-ar fi cerut medicului estetician suma respectivă pentru o fostă pacientă nemulţumită de intervenţia chirurgicală efectuată de acesta, ameninţându-l totodată cu depunerea unei plângeri pentru malpraxis şi cu exercitarea unor acte de violenţă de către pacientă şi prietenul acesteia”, a transmis DNA.

Ulterior, inculpata Moroianu Alina-Georgiana ar fi primit direct de la medicul estetician suma de 15.000 de euro din care şi-ar fi păstrat suma de 5.000 de euro, restul fiind dat pacientei nemulţumite.

”În acelaşi context, inculpata Moroianu Alina Georgeta ar fi determinat doi colegi de serviciu să acceseze, fără drept, mai multe baze de date ale M.A.I. (evidenţă a persoanei, cazier judiciar), pentru a obţine date referitoare la mai multe persoane: pacienta nemulţumită, prietenul acesteia, un doctor estetician de la o clinică privată”,a  mai transmis DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Inculpata a fost plasată sub control judiciat în 31 august. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.