Procurorii DIICOT au făcut, vineri, 13 percheziţii domicilare în Bucureşti la persoane suspectate de mai multe infracţiuni, între care înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani şi dare de mită şi luare de mită, printre cei vizaţi fiind şi un cetăţean italian. Şaisprezece persoane au fost duse la audieri, douăsprezece dintre acestea fiind suspecte. Prejudiciul în acest caz adus unei societăţi comerciale depăşeşte 2,7 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit anchetatorilor, cetăţeanul italian Marciano Pasquale, în înţelegere cu Aurelia Leonte, angajată declarativ în funcţia de contabil la societatea bucureşteană Kanguru Expres VBC SRL, şi Bogdan Valentin Cristea, în calitate de asociat unic şi administrator al aceleiaşi societăţi, au constituit, începând din luna mai 2017, un grup infracţional organizat în scopul acaparării în mod ilegal a majorităţii părţilor sociale ale societăţii Tebu Consult Invest SRL şi obţinerea prin manopere dolosive (n.r. - făcute prin înşelăciune, cu rea-credinţă) a unor importante sume de bani din conturile acestei societăţi comerciale.

Procurorii fac cercetări pentru constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual, instigare la fals intelectual, uz de fals, spălare de bani, dare de mită, luare de mită şi folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Anchetatorii susţin că, prin uz de fals, Marciano Pasquale a folosit hotărârea asociatului unic de cooptare a sa în cadrul acţionariatului SC Tebu Consult Invest SRL prin majorare de capital social şi de numire în funcţia de administrator al societăţii şi a actului constitutiv modificat, înscrisuri despre care ştia că sunt false, pentru a le depune la Oficiul Registrului Comertului Bucureşti în scopul efectuării menţiunilor privind modificările survenite în acţionariatul societăţii, dreptul de administrare al acesteia şi obţinerii unui certificat constatator.

De asemenea, Pasquale este acuzat că tot prin uz de fals, a folosit, în calitate de pretins administrator al SC Tebu Consult SRL certificatul constatator ce conţinea date neconforme cu realitatea, pentru a cere şi obţine schimbarea persoanei împuternicite să facă operaţiuni pe conturile SC Tebu şi a specimenului de semnătură la unităţile bancare unde societatea avea deschise conturi.
 
Italianul mai este acuzat de instigare la fals intelectual, în condiţiile în care a determinat, cu intenţie, funcţionarul public Mihaela Bolintiru, angajată a ORC Bucureşti, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, să ateste fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului având drept consecinţă eliberarea, în 9 iunie, a certificatului de înregistrare a menţiunilor modificatoare survenite în actul constitutiv al SC Tebu Consult Invest SRL.
 
Totodată, Marciano Pasquale este acuzat de înşelăciune pentru că, în conivenţă cu Bogdan Cristea, în calitate de administrator al SC Kanguru Expres VBC SRL, care a acţionat în numele acestei din urmă societăţi, prezentându-se în calitate de administrator al SC Tebu (calitate dobândită în mod fraudulos prin falsificare şi utilizare de înscrisuri falsificate), i-a indus în eroare pe reprezentanţii Raiffeisen Bank S.A.- Agenţia Giuleşti obţinând înlocuirea titularului real ce avea împuternicire să facă operaţiuni pe conturile societăţii. Potrivit anchetatorilor, cu participarea Aureliei Leonte, a dat ordin de efectuare a unei plăţi din contul SC Tebu Invest Consult SRL, în valoare de 2.711.748,20 lei, către SC Kanguru Expres VBC SRL, indicând ca justificare contravaloare o factură fiscală reprezentând „lămâi Turcia", emisă de către SC Kanguru şi a cărei valoare depăşeşte cu mult cifra de afaceri a societăţii, cumulată pentru anii 2011 - 2014.
 
Cercetările continuă pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual, instigare la fals intelectual, uz de fals, spălare de bani, dare de mită, luare de mită şi folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.