Patruzeci de procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi şi de la Pachetului de pe lângă Tribunal au protestat, luni, timp de jumătate de oră, în faţa instituţiei, ei arătându-şi nemulţumirea faţă de prevederile OUG 7.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem conştienţi că sunt multe lucruri perfectibile, care trebuie schimbate. Şi noi ne-am confruntat cu imperfecţiunile legislative, cu deficitele de resurse şi cu erori făcute de sistemul legislativ. Dăm dovadă de bună-credinţă şi aşteptăm acelaşi lucru din partea procesului legislativ. Nu se poate să goleşti de conţinut şi de formă o autoritate a statului şi apoi să pretinzi ca toate lucrurile să funcţioneze perfect. Suntem aici pentru a apăra drepturile cetăţenilor şi a ne respecta jurământul aşa cum l-am depus", a declarat Monica Palaghia, procuror al Parchetului de pe lângă Judecăria Iaşi.

Celor 40 de procurori ieşeni li s-au alăturat şi mai mulţi studenţi de la Facultatea de Drept din Iaşi.

"Cunoaştem foarte bine ceea ce face domnul rector suspendat Tudorel Toader. Nu suntem de acord cu el. Nu a reuşit în cadrul cursurilor de drept penal să ne lămurească ce anume susţine. Adică susţine ceea ce spune seara la anumite televiziuni, ce scrie în suportul de curs, ce scrie în cod sau ce citim în doctrină. Ne opunem măsurilor pe care le propune", a spus unul dintre studenţii prezenţi la protest.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi cei ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au decis suspendarea activităţii în această săptămână.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.