Parchetul instanţei supreme s-a autosesizat şi va face cercetări după ancheta făcută de Cătălin Tolontan privind dezinfectanţii din spitale, a anunţat, marţi, procurorul general interimar al României, Bogdan Licu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În această dimineaţă ne-am sesizat din oficiu cu privire la ancheta desfăşurată de domnul Tolontan şi am sesizat Secţia de urmărire penală pentru întocmirea unui dosar în această cauză, fapt pentru care aduc mulţumiri mass-media pentru activitatea pe care o are", a spus Bogdan Licu.

Potrivit anchetei publicate de Gazeta Sporturilor şi pe tolo.ro, pacientii sunt trataţi în spitale dezinfectate cu substanţe pe care statul nu le controlează niciodată în laborator, nici măcar atunci când le dă avizul de comercializare.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat documente interne de la o firmă ce are contracte cu peste 300 de spitale din 40 de judeţe, care arată cum se produc substanţe dezinfectante cu o concentraţie mult mai scăzută decât cea de pe etichetă.

De asemenea, potrivit unor rapoarte oficiale ale DSP, citate de tolo.ro, autorităţile sanitare au prins "o concentraţie mai scăzută decât pe etichetă” pentru unele antiseptice. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.