Cetăţeanul pakistanez acuzat că a incitat la jihad global, fiind, totodată, preocupat de modul de fabricare a unor dispozitive explozive improvizate a fost expulzat de pe teritoriul României după ce a fost ţinut, timp de două săptămâni în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări. Pakistanezul a fost declarat indezirabil de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti pentru următorii 10 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI), cetăţeanul pakistanez a fost îndepărtat din România prin Punctul de Trecere a Frontierei Aeroportul Henri Coandă, Otopeni de unde a părăsit România cu o cursă de linie către ţara de origine. Totodată, la ieşirea din ţară, pe numele cetăţeanului pakistanez s-a instituit măsura de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de 10  ani, mai arată IGI.

După ce a fost prins în baza informaţiilor obţinute de SRI, pakistanezul a fost cazat într-un centru specializat din custodia IGI până luni, când s-a pus în aplicare expulzarea.

Aflat în România în calitate de solicitant al dreptului de şedere în baza căsătoriei o româncă, pakistanezul a intrat în atenţia SRI la sfârşitul anului trecut, când ar fi intrat ilegal în România.

"În urma măsurilor informativ-operative derulate, s-a stabilit că respectivul a derulat activităţi care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale. Concret, străinul s-a remarcat prin activităţi de propagandă în mediul virtual, în favoarea mai multor entităţi teroriste active în zona de origine, susţinând supremaţia islamului extremist, incitând la jihadul global, fiind, totodată, preocupat de cunoaşterea şi însuşirea modului de fabricare a unor dispozitive explozive improvizate şi a componentelor acestora", arată SRI.

Parchetul Curţii de Apel Bucureşti a sesizat, la propunerea SRI, Curtea de Apel Bucureşti, care a decis ca cetăţeanul pakistanez să fie declarat indezirabil, pentru implicarea în fapte care constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale. Ca urmare a sentinţei Curţii de Apel Bucureşti, străinul a fost luat în custodie publică, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul General pentru Imigrări, pentru îndepărtarea de pe teritoriul naţional.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.