Omul de afaceri Ovidiu Tender, condamnat la 12 ani şi şapte luni de închisoare în dosarul Rafo-Carom, a fost eliberat condiţionat. El a părăsit Penitenciarul Târgu-Jiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost eliberat condiţionat, în baza unei decizii a Judecătoriei Târgu-Jii care nu a fost atacată de către procurori.

El a părăsit Penitenciarul Târgu-Jiu.

Ovidiu Tender a fost condamnat, în iunie 2015, la pedeapsa de 12 ani şi şapte luni de închisoare în dosarul Rafo-Carom.

Judecătorii au stabilit următoarele pedepse: 2 ani şi 6 luni închisoare pentru înşelăciune, 6 ani şi 9 luni închisoare pentru instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, 5 ani închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi 5 ani pentru spălare de bani.

La pedeapsa cea mai grea de 6 ani şi 9 luni închisoare, judecătorii au adăugat un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse, astfel încât Tender a primit o pedeapsă finală de 12 ani şi 7 luni închisoare.

În 15 iunie 2016, Curtea Constituţională stabilea că dispoziţiile articolului 297 alineatul 1 din Codul penal privind abuzul în serviciu sunt constituţionale în măsura în care prin sintagma “îndeplineşte în mod defectuos” din cuprinsul acestora se înţelege “îndeplineşte prin încălcarea legii”.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.