Omul de afaceri Ovidiu Tender, condamnat la 12 ani şi şapte luni de închisoare în dosarul Rafo-Carom, a fost eliberat condiţionat. El a părăsit Penitenciarul Târgu-Jiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost eliberat condiţionat, în baza unei decizii a Judecătoriei Târgu-Jii care nu a fost atacată de către procurori.

El a părăsit Penitenciarul Târgu-Jiu.

Ovidiu Tender a fost condamnat, în iunie 2015, la pedeapsa de 12 ani şi şapte luni de închisoare în dosarul Rafo-Carom.

Judecătorii au stabilit următoarele pedepse: 2 ani şi 6 luni închisoare pentru înşelăciune, 6 ani şi 9 luni închisoare pentru instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, 5 ani închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi 5 ani pentru spălare de bani.

La pedeapsa cea mai grea de 6 ani şi 9 luni închisoare, judecătorii au adăugat un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse, astfel încât Tender a primit o pedeapsă finală de 12 ani şi 7 luni închisoare.

În 15 iunie 2016, Curtea Constituţională stabilea că dispoziţiile articolului 297 alineatul 1 din Codul penal privind abuzul în serviciu sunt constituţionale în măsura în care prin sintagma “îndeplineşte în mod defectuos” din cuprinsul acestora se înţelege “îndeplineşte prin încălcarea legii”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.