Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispus, vineri seară, eliminarea interdicţiei lui Bogdan Olteanu de a lua legătura cu părinţii şi cu fosta soţie, însă i-au respins cererea de înlocuire a arestului la domiciliu, decizia fiind definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bogdan Olteanu poate lua legătura cu părinţii săi, Ecaterina şi Dănuţ Olteanu, şi cu fosta sa soţie Cristina Andone, în urma deciziei de vineri seară a magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), decizia instanţei fiind definitivă.

În contestaţia formulată de Bogdan Olteanu, acesta atacase, în principal, decizia de prelungire a arestului la domiciliu, însă acest capăt de cerere nu a fost acceptat de către judecătorii instanţei supreme.

Fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu, eliberat la începutul lunii din arestul preventiv şi plasat în arest la domiciliu, a avut interdicţia impusă de judecători de a se întâlni şi a discuta cu mai multe persoane, printre care s-au numărrat părinţii săi, şi fosta lui soţie, care urmau să fie audiaţi ca martori în dosarul de corupţie, în privinţa modalităţii de dobândire a averii.

Procurorii au arătat, în referatul prin care au cerut instanţei supreme arestarea preventivă, că în 31 iulie 2008, Bogdan Olteanu, la data faptelor, preşedinte al Camerei Deputaţilor, a mers în Delta Dunării cu un elicopter pus la dispoziţie de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. În urma discuţiilor, omul de afaceri i-ar fi promis suma de un milion de euro pentru numirea jurnalistului Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Transferul banilor ceruţi de Bogdan Olteanu ar fi fost făcut dintr-un cont bancar deschis în Cipru într-unul din Bulgaria, deschis de o firmă înregistrată în Delaware, Statele Unite. Din contul din Bulgaria, banii au fost retraşi în numerar în trei tranşe, în 28-30 octombrie 2008, au mai stabilit procurorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.