Ofiţerul de poliţie judiciară de la IPJ Ilfov Daniel Budur, acuzat că în 2013 a primit 40.000 de euro de la un om de afaceri căruia i-a promis că îl va determina pe procurorul care instrumenta dosarul acestuia să soluţioneze cauza într-un mod favorabil, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Daniel Budur, la data faptei ofiţer de poliţie judiciară la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov, va fi judecat pentru trafic de influenţă, de aceeaşi faptă fiind acuzat şi Eugen Holban.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, în perioada aprilie - mai 2013, Daniel Budur, împreună cu Eugen Holban, a pretins şi ulterior a primit 40.000 de euro de la un om de afaceri, martor în cauză.

"Pentru această sumă de bani, cei doi inculpaţi i-au creat acestuia impresia că ar avea influenţă asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, care supraveghea urmărirea penală în dosarul în care era cercetat martorul, şi că îl va determina pe magistrat să soluţioneze respectiva cauză într-un mod favorabil omului de afaceri”, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

În luna noiembrie 2013, dosarul penal în care era implicat omul de afaceri a fost înaintat Tribunalului Ilfov, în cauză fiind întocmit rechizitoriul de către Parchet. În luna iulie 2016, omul de afaceri a fost condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare.

Ulterior, omul de afaceri s-a întâlnit cu ofiţerul de poliţie la o sală de sport. Daniel Budur i-a spus atunci omului de afaceri că nu-şi explică ce s-a întâmplat şi că îi va returna o parte din suma de 40.000 de euro primită în luna mai a anului 2013 pentru rezolvarea favorabilă a dosarului.

Procurorii au pus sechestru asigurător pe suma de 40.000 de euro, pe care Daniel Budur a pus-o la dispoziţia anchetatorilor, în vederea confiscării speciale.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Bucureşti, procurorii solicitând instanţei să menţină controlul judiciar luat în cazul celor doi, precum şi măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.