Nicuşor Constantinescu a făcut scandal în sala de judecată, joi, la procesul de la Curtea de Apel Bucureşti şi a fost amendat de patru ori, cu câte 1.000 de lei, pentru că l-a întrerupt pe judecător. Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a refuzat să dea declaraţii în faţa instanţei, deşi el ceruse să fie audiat, a spus că are tensiune mare şi că se simte rău şi a fost scos din sala de judecată, sprijinindu-se pe o cârjă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Adus pe targă la instanţă, cu o ambulanţă, de la Spitalul Penitenciarului Poarta Albă, unde este în arest preventiv, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, trebuia să fie audiat în dosarul în care este acuzat că a plătit 30 de milioane de lei din bugetul CJ pentru plantarea de perdele forestiere şi pentru alte proiecte care nu s-au realizat,.

În sala de judecată, Nicuşor Constantinescu a intrat sprijinindu-se pe o cârjă şi i-a spus judecătorului că vrea să dea declaraţii, dar nu la acest termen, pentru că se simte rău şi are “tensiunea 18 cu 13”.

Judecătorul nu au fost de acord cu acesta, moment în care Nicuşor Constantinescu a început să facă scandal şi a spus că poate fi şi amendat, pentru că el nu va da acum declaraţii. Constantinescu a fost amendat cu 1.000 de lei, pentru că a întrerupt judecătorul.

Au urmat alte schimburi de replici, Nicuşor Constantinescu primind alte trei amenzi, de câte 1.000 de lei, după ce a cerut recuzarea instanţei, dar şi acordarea unui alt termen de judecată.

Judecătorul i-a spus avocatului preşedintelui CJ Constanţa că alt termen de judecată pentru audierea lui Constantinescu nu mai dă, arătând că aproape este un abuz de drept, în condiţile în care a fost adus la instanţă pentru a da declaraţii. În replica, Constantinescu a spus că a fost adus cu forţa la instanţă şi că se simte rău.

Avocatul lui Constantinescu a susţinut că i se încalcă dreptul la aparare clientului său.

Judecătorul a respins ca inadmisibilă cererea de recuzare, arătând că aceasta este formulată exclusiv pentru tergiversarea cauzei.

Nicuşor Constantinescu a refuzat să semneze declaraţia, iar preşedintele CJ şi avocatul acestuia au cerut ajutorul medicilor de pe ambulanţa cu care a fost adus, care au venit şi i-au luat tensiunea. Ulterior, Nicuşor Constantinescu a fost scos din sala de judecată, motivând că se simte rău. El a ieşit din sală sprijinindu-se tot pe cârjă şi a fost dus la ambulanţa cu care va fi dus înapoi la Spitalul Penitenciarului Poarta Albă.

Nicuşor Constantinescu este în arest preventiv din 20 mai, măsură dispusă de Curtea de Apel Constanţa, la solicitarea procurorilor DNA, într-un alt dosar, în care este judecat pentru abuz în serviciu legat de măsurile luate pentru evacuarea Centrului Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa şi neasigurarea finanţării acestei unităţi. După decizia instanţei, Nicuşor Constantinescu a fost dus în arest, dar pentru că a acuzat mai multe probleme de sănătate, a fost transferat la Spitalul Penitenciar Poarta Albă.

În dosarul privind perdelele forestiere, la termenul din 24 mai, de la Curtea de Apel Bucureşti, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa nu s-a prezentat, iar avocaţii săi au susţinut că nu este deplasabil.

În aceste condiţii, judecătoarea Ana Maria Trancă a decis să transmită o solicitare la Spitalul Penitenciarului Poartă Albă pentru a comunica instanţei dacă spusele avocaţilor se adeveresc. În funcţie de răspunsul spitalului penitenciar, se stabilea dacă Nicuşor Constantinescu va fi audiat prin sistem videoconferinţă sau va fi adus în faţa instanţei, după ce a insistat să dea o declaraţie.

Instanţa a respins ca nefondată cererea lui Nicuşor Constantinescu, formulată de avocaţii acestuia la ultimul termen, de efectuare a unei expertize tehnice de specialitate silvicultură şi a uneia financiar-contabilwe, dar a încuviinţat proba cu înscrisuri. 

După audierea lui Nicuşor Constantinescu, procesul va intra în faza dezbaterilor, acela fiind şi ultimul termen.

În noiembrie 2014, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Nicuşor Constantinescu, alături de alţi zece funcţionari publici locali, toţi fiind acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat prin care au cauzat un prejudiciu de peste 30 de milioane de lei Consiliului Judeţean Constanţa şi un prejudiciu de 1,3 milioane de lei statului român, în perioada 2010 - 24 martie 2014. Prejudiciul cauzat CJ Constanţa provine din plăţi făcute de Constantinescu pentru mai multe proiecte realizate doar ”pe hârtie”, constând în special în lucrări de împădurire.

În acest dosar, Nicuşor Constantinescu este acuzat de şase infracţiuni de abuz în serviciu, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.