Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte al României Traian Băsescu, a ajuns, vineri, dimineaţă, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, refuzând să facă declaraţii înainte de a se întâlni cu procurorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până la ora transmiterii acestei ştiri nu se ştie dacă fratele fostului preşedinte a fost chemat în legătură cu un nou dosar sau cu unul deja existent.

Tribunalul Constanţa l-a condamnat, în 8 ianuarie, pe Mircea Băsescu la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care sunt implicaţi membrii familiei lui Bercea Mondial. Fratele fostului preşedinte a atacat sentinţa la Curtea de Apel Constanţa.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit 250.000 de euro de la denunţătorul Florin Anghel, prin intermediul inculpatului Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de Sandu Anghel (tatăl lui Florin Anghel), precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.