Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că vor fi achiziţionate cabine de videoconferinţă cu care să fie dotate instanţele de judecată, astfel încât dacă un deţinut are "o afacere judiciară" să fie audiat din penitenciar şi să nu mai fie transportat la instanţa respectivă, eliminându-se astfel costurile şi riscurile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Justiţiei a spus, joi, la bilanţul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), că a fost lansată pe SEAP o licitaţie pentru achiziţionarea unor cabine de videoconferinţă cu care să fie dotate toate instanţele de judecată, astfel încât dacă un deţinut de la un penitenciar are "o afacere judiciară" la o instanţă mai mult sau mai puţin îndepărtată de locul de detenţie, acesta să poată fi audiat prin videoconferinţă, fără să mai fie transportat către instanţă de la penitenciar şi evitând astfel riscuri, cheltuieli de transport.

"În felul acesta, riscurile şi cheltuielile vor fi diminuate prin apelarea la această formulă modernă de audiere prin videoconferinţă", a spus ministrul Justiţiei.

În acest context, Toader a spus că anul trecut au fost efectuate 15.600 de transporturi cu deţinuţi de la locul de detenţie la instanţa unde au afaceri judiciare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.