Ministerul Justiţiei anunţă, vineri, că a finalizat şi pune în dezbatere publică proiectul de lege pentru transpunerea Directivei Uniunii Europene privind restructurarea şi insolvenţa. Acesta vine cu o regândire structurală şi conceptuală a mecanismului de prevenire a insolvenţei – a precizat ministrul Justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Întrucât acest mecanism, în reglementarea în vigoare, s-a dovedit ineficient şi neatractiv, se propun prin proiectul de lege proceduri clare, simple şi eficiente, care să încurajeze companiile şi creditorii să apeleze la restructurare încă de la primele semne de dificultate.  Cresc, astfel,  şansele de redresare a afacerilor, sunt salvate locuri de muncă şi valoarea din companiile româneşti”, a transmis, vineri, MInisterul Justiţiei, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că proiectul prevede o nouă procedură pre-insolvenţă, în cea mai mare parte a sa extrajudiciară, acordul de restructurare preventivă, şi reconstruieşte, în lumina standardelor Directivei, concordatul preventiv. â

”Suspendarea pe o perioadă determinată a executărilor silite, regula păstrării de către debitor a administrării afacerii, cerinţe de vot echilibrate, procedură suplă de confirmare de către instanţă a rezultatelor negocierilor sunt doar câteva dintre instrumentele care ne aşteptăm să aducă eficienţă acestor proceduri. Sunt create, în spiritul Directivei, garanţii adecvate pentru creditori, care să le confere încredere pentru a finanţa o restructurare a afacerii şi să le asigure o recuperare a creanţelor superioară celei din insolvenţă”, a mai transmis MInisterul JUstiţiei. 

Instituţia anunţă că va susţine adoptarea cu celeritate a acestei legislaţii privind procedurile de restructurare şi va sprijini crearea mecanismului de avertizare timpurie a debitorilor aflaţi în dificultate”. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.