Ministrul Justiţiei a transmis marţi preşedintelui României, propunerile de numire a procurorilor pentru ocuparea unor funcţii vacante de conducere din cadrul parchetelor, respectiv prim-adjunct al procurorului general al PÎCCJ, adjunct al procurorului general al PÎCCJ, procuror-şef adjunct al DNA (2 funcţii) şi procuror-şef adjunct al DIICOT (1 funcţie).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Justiţiei precizează într-un comunicat oficial că în conformitate cu dispoziţiile art. 148 alin. (1) din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, a transmis propunerea de numire în funcţia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a domnului Aurel – Sebastian VĂLEAN, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, avizată favorabil de către Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii prin Hotărârea nr. 861 din 19.06.2023. 

De asemenea, ministerul propune în funcţia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe Nicolae – Andrei SOLOMON, prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, avizată favorabil de către Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii prin Hotărârea nr. 862 din 19.06.2023;

În funcţia de procuror-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este propusă Tatiana TOADER, delegată în funcţia de procuror-şef adjunct al acestei structuri specializate, avizată favorabil de către Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii prin Hotărârea nr. 864 din 20.06.2023;

Ministerul mai propune în funcţia de procuror-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe Silviu – Paul DUMITRIU, delegat în funcţia de procuror-şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul acestei structuri specializate, avizată favorabil de către Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii prin Hotărârea nr. 865 din 20.06.2023 şi în funcţia de procuror-şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism pe Claudia - Ionela CURELARU, delegată în funcţia de procuror-şef adjunct al acestei structuri specializate, avizată favorabil de către Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii prin Hotărârea nr. 866 din 20.06.2023.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.