Ministerul Justiţiei a anunţat că a fost declanşată procedura de selecţie a magistratului de legătură care urmează să fie trimis în Franţa. Astfel, sunt trei candidaţi care întrunesc condiţiile pentru a participa la proba interviului, un judecător de la Tribunalul Dolj şi două judecătoare, una de la Curtea de Apel Braşov, alta de la Curtea de Apel Bucureşti. Interviurile va avea lor pe 17 octombrie, începând cu ora 10.00, la sediul MJ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ca urmare a declanşării procedurii privind selectarea magistratului de legătură care urmează a fi trimis in Republica Franceză, procedură anunţată la data de 14.09.2023 pe site-ul Ministerului Justitiei, in temeiul Ordonantei de Urgenţă a Guvernului nr. 123/2007 privind unele măsuri pentru consolidarea cooperării judiciare cu statele membre, ale Uniunii Europene, aprobată cu modificări prin Legea nr. 85/2008, cu modificările şi completările ulterioare, după finalizarea selecţiei dosarelor candidaţilor înscrişi, comunicăm următoarele:

Candidatii care întrunesc conditiile legale de participare la proba interviului:

1. Cornel-Gabriel Caian, judecător, Tribunalul Dolj

2.Oana Stroiu, judecătoare, Curtea de Apel Braşov

3. Isabelle Tocan, judecătoare, Curtea de Apel Bucureşti”, arată anunţul Ministerului Justiţiei.

Reprezentanţii instituţiei mai precizează că interviurile vor avea loc pe 17 octombrie, de la ora 10.00, cu prezenţă fizică, la sediul instituţiei.

De asemenea, interviurile vor fi înregistrate prin intermediul mijloacelor audio-video.

Timpul alocat fiecărui candidat şi fiecărei candidate pentru susţinerea interviului va fi de maxim 45 minute.

La interviu, candidaţilor le vor fi verificate şi competenţele de limba franceză.

Magistraţii de legătură sunt cei care fac comunicarea între Ministerul Justiţiei şi jurisdicţia unde sunt analize cererile de extrădare în statele respective.

Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a declarat că ministerul are acum două poziţii de magistraţi de legătură, în Italia şi Franţa, doar cel din Italia fiind ocupat.

„Motiv pentru care, pe lângă magistratul de legătură pe care îl avem în Italia şi în Franţa, am demarat proceduri interne pentru a identifica un post de execuţie pe care să îl alocăm unui magistrat de legătură pentru Marea Britanie”, a mai spus Gorghiu.

Ea a adăugat că l-a informat, în şedinţa de joi a Guvernului, pe prim-ministrul Marcel Ciolacu că doreşte să mai existe un magistrat de legătură în Germania, aceasta fiind a doua ţară, după Marea Britanie de unde sunt aduşi cei mai mulţi fugari înapoi în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.