Medicul de familie din Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, asistentele şi farmaciştii arestaţi preventiv, în 26 ianuarie, pentru înşelăciune, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fraudă informatică, fals şi complicitate la fals intelectual, uz de fals şi complicitate la înşelăciune, au fost puşi în libertate, aceştia urmând să fie cercetaţi în continuare sub control judiciar, conform deciziei Curţii de Apel Bucureşti. Cei şase au interdicţia de a-şi desfăşura profesia pe perioada măsurii preventive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dispus scoaterea din arest preventiv a medicului de familie Carmen Lăcureanu, a celor două asistente medicale, a administratorului unei farmacii şi a farmaciştilor cercetaţi de către procurori pentru eliberarea şi decontarea a peste 4.000 de reţele falsificate, unele dintre acestea eliberate pe numele unor morţi sau ale unor pacienţi internaţi în spital.

Conform soluţiei publicate pe portalul instanţelor de judecată, cei şase inculpaţi din acest dosar vor fi cercetaţi în continuare sub control judiciar, judecătorii considerând că propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii ialomiţeni e numele acestora este neîntemeiat.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Măsura controlului judiciar impusă celor şase le interzice acestora să ia legătura unul cu celălalt sau cu martorii din dosar, dar şi să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia există presupunerea că au săvârşit infracţiunile.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Cei şase cercetaţi în acest dosar fuseseră arestaţi preventiv în 26 ianuarie, ei fiind acuzaţi că în perioada 2010 – 2014, ar fi falsificat 4.508 reţete medicale, care au fost decontate prin intermediul unei farmacii, provocând un prejudiciu de 667.000 de lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.