Medicul ortoped Marius Stoica de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov a fost reţinut, în noaptea de miercuri spre joi, după ce a fost prins în flagrant când primea 800 de lei mită. Ulterior, anchetatorii au făcut percheziţii la unitatea medicală şi la locuinţele ortopedului. Alţi doi medici ai aceleiaşi secţii de Ortopedie au fost reţinuţi în ultimele luni, unul dintre ei fiind deja condamnat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ortopedul Marius Stoica, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov , a fost prins în flagrant luând mită de la un pacient, ulterior procurorii Parchetului Tribunalului Braşov, împreună cu procurori de la DNA Covasna şi poliţişti de la Poliţia Transporturi Braşov făcând mai multe percheziţii atât la SJU Braşov, cât şi la locuinţele doctorului, dindin Braşov, Săcele şi Budila.
 
Medicul a fost reţinut de către procurori pentru 24 de ore, pentru luare de mită.
 
Acesta este al treilea ortoped acuzat de luare cu mită în ultimul an. Astfel, în 11 februarie, la cabinetul medicului Dumitru Petrescu, şi el ortoped la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, au fost făcute percheziţii, iar în urma descinderilor, Petrescu a fost reţinut pentru luare de mită, însă nu a fost încă trimis în judecată. 
 
Un alt ortoped, Marius Nica, de la aceeaşi secţie a SJU Braşov, a fost reţinut în 10 august 2015, fiind prins în flagrant în timp ce lua mită de la un investigator sub acoperire, care a pretins că este pacient.
 
Procurorii au demonstrat că medicul a mai luat mită în alte cinci cazuri pentru a face intervenţii chirurgicale. Nica cerea între 400 şi 1.000 de lei de la pacienţii care aveau nevoie de operaţii. În martie, magistraţii Tribunalului Braşov l-au condamnat pe Marius Nica la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuată. În sentinţa Tribunalului Braşov se menţionează că medicul are voie să lucreze într-un spital de stat în următorii trei ani doar dacă tratează urgenţe şi trebuie să facă 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.