Fosta preşedintă a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mariana Ghena, a prezentat în şedinţa de vineri raportul activităţii Consiliului în 2017, spunând că acesta a fost un prilej pentru membrii lui de a învăţa cum se iau cele mai bune decizii, declarându-se convinsă că anul 2018 va fi altfel, mai bun. Ghena a urat succes noii conduceri şi a spus că îşi doreşte ca aceasta să manifeste implicare, toleranţă, bunătate şi exigenţă faţă de colegi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sunt convinsă şi o spun cu toată sinceritatea, fără să fiu acuzată de naivitate, că acest Consiliu, în această componenţă, va merge cu paşi siguri spre noul an. Cu siguranţă anul acesta a fost un an care ne-a ajutat pe fiecare dintre noi ca să ne cunoaştem pe noi. Sunt convinsă că anul care se încheie a fost un preilej pentru fiecare dintre noi să învăţăm cum se desfăşoară activitatea în Consiliu, cum se iau cele mai bune decizie, să ne respectăm şi sunt convinsă că anul 2018 va fi un altfel de an, mai bun decât cel care tocmai se încheie. Am toată consideraţia pentru colegii mei, m-am străduit să acord măsura respectului fiecăruia dintre colegii mei. Urez succes noii conduceri. Îmi doresc să manifeste implicarea, tolaranţa, bunătatea, exigenţa, experienţa, greşelile pe care eu le-am arătat necenzurat colegilor mei”, a declarat Mariana Ghena după prezentarea bilanţului.

Potrivit judecătoarei, în 2017 au fost organizate două concursuri de admitere în magistratură, înregistrându-se o creştere a numărului de posturi ocupate, respectiv 250 de judecători şi 129 de procurori, comparativ cu anul anterior (124 de judecători, 83 de procurori). De asemenea, au fost organizate două concursuri pentru judecători la ICCJ, fiind promovaţi 13 aplicanţi în primul dintre ele.

În materie disciplinară, au fost date 22 de sancţiuni disciplinare pentru judecători şi 10 pentru procurori.

CSM a analizat, de asemenea, în 44 de situaţii, necesitatea apărării independeţei justiţiei, iar 19 cazuri au fost analizate ca urmare a sesizării Inspecţiei Judiciare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.