Managerul Spitalului Caritas din Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman, Lucian Alexe, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru complicitate la abuz în serviciu, la fals intelectual şi la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. În acelaşi dosar este judecat şi directorul economic al spitalului, Maria Bratcoveanu, pentru abuz în serviciu, după ce a făcut achiziţii de materiale sanitare la preţuri supraevaluate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit DNA, directorul economic al Spitalului Caritas din Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman, Maria Bratcoveanu, ar fi făcut, în perioada 2007 – 2009, mai multe achiziţii sanitare la preţuri supraevaluate, întocmind în fals contractele de achiziţie, precum şi referatele aferente semnate şi de managerul spitalului, Lucian Alexe.

Astfel, directorul economic al Spitalului Caritas este acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în timp ce managerul spitalului este acuzat de complicitate la aceste infracţiuni.

Prejudiciul creat de cei doi se ridică la 259.013 lei, fiind dispusă măsura sechestrului asupra unor bunuri imobile ale acestora.

Spitalul municipal Caritas Roşiorii de Vede se va constitui parte civilă în procesul penal, dosarul fiind trimis la Tribunalul Teleorman.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.