Managerul Institutului Oncologic Bucureşti, Dan Straja, a fost adus reţinut, în noaptea de joi spre vineri, de DNA, după ce au fost făcute percheziţii la unitatea sanitară, într-un dosar care vizează contracte de achiziţii publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dan Straja a ajuns, joi, în jurul orei 17.50 la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind însoţit de ofiţerii care au pus în executare mandatul de aducere emis pe numele acestuia. După audieri care au durat mai bine de şase ore, Straja a fost reţinut. Potrivit unor surse judiciare, acuzaţiile în acest caz sunt că anumite achiziţii pentru Institutul Oncologic s-ar fi făcut la preţuri şi de trei ori mai mari decât cele ale pieţei.

La sosirea la sediul DNA, managerul Institutului Oncologic a spus că nu a luat mită şi că vrea şi el să ştie ce s-a întâmplat şi pentru ce a fost adus acolo. El a precizat că nu îi ştia pe oamenii de afaceri care aveau contracte cu Institutul Oncologic.

În acelaşi dosar, managerul Spitalului “Bagdasar-Arseni” a fost dus, joi, în jurul orei 12.30 la Direcţia Naţională Anticorupţie, după ce au fost făcute percheziţii în biroul acestuia din unitatea sanitară, acesta fiind reţinut după ce a fost audiat aproximativ patru ore.

Managerul Spitalului “Bagdasar-Arseni”, Bogdan Păltineanu, a primit mită 73.450 de euro şi 18.600 de lei, când era manager al Institutului de Geriatrie “Ana Aslan", de la reprezentantul a două firme, pentru încheierea unor contracte de achiziţii şi plata facturilor către societate, potrivit DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că Bogdan Păltineanu este acuzat că a luat mită între 5 şi 10 la sută din valoarea unor contracte pentru reactivi de laborator şi truse de diagnostic. Sursele citate au precizat că unele dintre contractele vizate în anchetă au fost încheiate cu firme ale lui Dorin Cocoş.

Potrivit surselor citate, procurorii DNA au făcut percheziţii la sediul Institutului Clinic Fundeni - în biroul managerului Carmen Orban şi în cel al Emiliei Grigore, la Institutul Oncologic "Alexandru Trestioreanu” - în birourile managerului Dan Nicolae Straja şi al şefului de la Serviciul Anatomie Patologică, Mădălina Gabriela Radu, la Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar-Arseni” - în biroul managerului Bogdan Păltineanu şi la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Alexandru Obregia”  - în biroul şefului de laborator Elena Postolache şi în birourile Serviciului Achiziţii.

DNA a anunţat, joi, că procurorii fac 13 percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, din care patru la instituţii publice, iar restul la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane. Cercetările în această cauză vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2008 – 2016.

Prejudiciul estimat de anchetatori în acest caz este, până în prezent, de aproximativ 2,6 milioane de euro, potrivit surselor judiciare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.