Magistraţii vor protesta vineri, în Bucureşti, pe treptele Palatului de Justiţie, faţă de modificările intempestive făcute prin ordonanţă de urgenţă la legile justiţiei, anunţă procurorul Alexandra Lăncrăjan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Magistraţii vor protesta în Bucureşti, vineri, 22 februarie, ora 18:00, pe treptele Palatului de Justiţie, faţă de modificările intempestive aduse în această săptămână legilor justiţiei prin ordonanţă de urgenţă, fără consultarea Consiliului Superior al Magistraturii şi a corpului de magistraţi. Toate instituţiile statului trebuie să respecte independenţa justiţiei, separaţia şi echilibrul puterilor în stat, sub semnul transparenţei şi al loialităţii, atât faţă de celelalte instituţii, cât mai ales faţă de cetăţeni”, este mesajul postat pe Facebook de către procurorul Alexandra Lăncrăjan.

Miercuri, procurorii din Braşov au protestat faţă de ordonanţa de urgenţă.

Judecătorul Cristi Danileţ a declarat la RFI că magistraţii vor protesta, începând de săptămâna viitoare, inclusiv prin suspendarea activităţii, întrucât nu mai pot accepta ca Guvernul să adopte măsuri prin care "îşi întăreşte controlul asupra sistemului judiciar".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.