Câteva zeci de magistraţi au protestat din nou, luni seară, pe treptele Palatului de Justiţie din Capitală, faţă de noile proiecte de ordonanţe de urgenţă pentru modificarea Codurilor penale, faţă de Secţia specială de investigare a magistraţilor şi faţă de refuzul Guvernului de a abroga Ordonanţa 7. Magistraţii au fost susţinuţi de câteva zeci de manifestanţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestul a început la ora 18.00, s-a desfăşurat în tăcere şi a durat aproximativ jumătate de oră.

Magistraţii au avut coli albe cu mesaje precum "Adevărata urgenţă, cetăţenii oneşti", "Respectaţi avizul Comisiei de la Veneţia", "Respectaţi independenţa justiţiei", "Magistraţi independenţi, cetăţeni liberi".
 
Pe trotuarul de peste drum s-au aflat câteva zeci de manifestanţi care i-au susţinut pe magistraţi. Aceştia au scandat "Rezistaţi, nu cedaţi", "Justiţie, nu corupţie". Printre ei s-a aflat şi actorul Mihai Călin.
 
"PSD dispreţuieşte pur si simplu valorile democraţiei şi ale unui stat de drept. Trebuie să facem cumva să înţeleagă cât mai multe lume că magistraţii sunt oameni oneşti care nu fac asta pentru ei. (...) Mii şi mii de magistraţi sunt conştienţi că, dacă suntem indiferenţi şi lăsăm această putere putredă să dea aceste ordonanţe, ajungem în dictatură”, a declarat Mihai Călin.
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.