Judecătoria Sector 2 a stabilit, joi, că fostul premier Victor Ponta trebuie să-i plătească lui Lucian Isar, soţul Alinei Gorghiu, suma de 20.000 de lei, după ce primul a scris pe Facebook că Isar, pe când era ministru, ar fi cerut bani de la o companie americană pentru realizarea unei investiţii în România. Decizia instanţei nu este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Admite în parte acţiunea. Obligă pârâtul la 20.000 lei daune morale. Obligă pârâtul la 100 de lei cheltuieli de judecată către reclamant. Cu apel în 30 de zile de la comunicare”, se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 4.

Într-o postare de pe Facebook, din februarie 2016, Ponta spunea că l-a demis pe Lucian Isar, care ocupă funcţia de ministru pentru Relaţia cu mediul de afaceri, după ce a fost informat de serviciile secrete de intenţia acestuia de a cere mită de la o firma americană.

"În aproape patru ani de activitate ca prim-ministru a fost o singură ocazie în care am primit direct informare de la instituţiile specializate ale statului despre o tentativă clară de corupţie din partea unui ministru - Lucian Isar care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american în schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important în România."

În urmă acestei postări, Isar a decis să-l dea în judecată pe Victor Ponta pentru calomnie şi i-a cerut 100.000 de lei daune.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.