Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Leonard Doroftei a venit, miercuri, la instanţa supremă pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul "Gala Bute”. Leonard Doroftei trebuia să fie audiat în 5 octombrie, dar pentru că nu s-a prezentat, magistraţii care judecă dosarul au dispus ca la termenul de miercuri să fie adus cu mandat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Leonard Doroftei a venit la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie însoţit de un avocat şi la intrare nu a făcut nicio declaraţie.

În dosarul "Gala Bute” va fi audiat în calitate de martor şi fostul secretar general al FRB Viorel Sima, pentru care instanţa a emis mandat de aducere la termenul de miercuri, după ce la termenele anterioare nu s-a prezentat.

Magistraţii din completul care judecă dosarul "Gala Bute” vor audia miercuri cinci martori.

Dosarul "Gala Bute" a ajuns la instanţa supremă în aprilie 2015. Procurorii îi acuză de fapte de corupţie pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT, Gheorghe Nastasia şi omul de afaceri Dragoş Botoroagă.

Printre faptele pentru care aceştia au fost trimişi în judecată sunt: luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.