Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, marţi, că în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni, în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion, sunt în curs două expertize judiciare. Până acum au fost audiate în acest dosar 223 de persoane, potrivit procurorilor de la Parchetul instanţei supreme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorul general al României, August Lazăr, a explicat, marţi, că, în cazul accidentului aviatic petrecut în ianuarie 2014 în Munţii Apuseni, sunt în curs de efectuare două expertize judiciare.

"Sunt două expertize judiciare în curs: o expertiză care tinde să identifice cauzele accidentului şi o a doua expertiză care urmăreşte ca, din punct de vedere tehnic, să explice dacă antena avionului s-a rupt înainte sau în cursul accidentului. Cea de-a doua expertiză se face în străinătate", a spus Lazăr.

Parchetul de lângă instanţa supremă a precizat că, în cazul ruperii antenei, este vorba de o expertiză metalurgică.

"Pentru lămurirea circumstanţelor şi stabilirea cauzei/cauzelor producerii catastrofei aviatice din Munţii Apuseni, s-a dispus efectuarea unei expertize tehnico-ştiinţifice judiciare, iar pentru determinarea cauzelor şi împrejurărilor, respectiv a datei/momentului în care s-a produs ruperea antenei fir, antenă destinată emiterii unui mesaj digital codificat, s-a dispus efectuarea unei expertize tehnico-ştiinţifice judiciare metalurgice", spun procurorii.

Ei adaugă că, în cauză, au fost audiate până acum 223 de persoane. Cercetările sunt efectuate pentru ucidere din culpă, vătămare corporală, neglijenţă în serviciu, neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, la 20 ianuarie 2014, într-o zonă din Munţii Apuseni, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

La bord se mai aflau copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor. Echipa medicală mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator care suferise un accident vascular cerebral.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.