Procurorul-şef Codruţa Kovesi a declarat, marţi, că în ultimii ani DNA nu a primit de la Serviciul de Informaţii Externe nicio sesizare, deşi sunt mulţi inculpaţi care îşi deschid conturi în străinătate sau cumpără proprietăţi în alte state, iar ofiţerii de informaţii nu au dat nicio informaţie despre aceste cazuri, calificând această situaţie ca inacceptabilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie a spus că este o obligaţie legală pentru serviciile de informaţii să sesizeze DNA cu fapte de corupţie.

“Din 5.988 de dosare, 90 au avut la bază sesizări ale SRI. De la SIE nu am primit nicio informare. Tot mai mulţi inculpaţi îşi deschid conturi în străinătate (…). De ce nu am primit asemenea sesizari? Sunt companii cercetate în ţările lor pentru dare de mită în România, dar noi nu am fost informaţi”, a spus Laura Codruţa Kovesi, la o conferinţă organizată de Freedom House România. 

Procurorul-şef al DNA a calificat ca inacceptabil faputl că ofiţerii SIE nu trimit sesizări la DNA despre imobile cumpărate de inculpaţi în străinătate.

“Cum este posibil ca un inculpat să-şi cumpere în Franţa cu 6,7 milioane de euro un imobil şi niciun ofiţer de informaţii nu ne-a sesizat acest lucru? Este inacceptabil”, a afirmat Kovesi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.