Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, miercuri seară, referindu-se la fostul procuror MirceaNegulescu de la DNA Ploieşti, că la momentul la care acesta şi-a început activitatea în DNA avea o vechime de peste 20 de ani în magistratură, nu era nicio cercetare disciplinară în curs şi nu a primit nicio sesizare privind conduita sa, ea subliniind că DNA nu înseamnă Negulescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La momentul în care şi-a început activitatea în DNA (Mircea negulescu - n.r.), cred că avea o vechime de peste 20 de ani în magistratură. Nu era nicio cercetare disciplinară în curs, nu am primit nicio sesizare privind conduita sa. În cadrul DNA se fac controale cu privire la modul în care se lucrează din punct de vedere al ritmicităţii. Nu se asistă la audieri. Nu am primit plângeri, reclamaţii, am văzut cu toţii că au apărut anumite înregistrări în care părea că are un comportament care nu e potrivit pentru un magistrat. La acel moment şi-a dat demisia din DNA (...) E foarte greu pentru şeful instituţiei, sunt în DNA peste 11.200 de dosare, zilnic sunt 70-80 de audieri. Dacă persoanele cu care intră procurorul în contact nu au reclamat acest lucru", a declarat Kovesi.

Ea a spus că la primul semn că un procuror nu a respectat legea, a reacţionat. 

"Când am văzut acele înregistrări şi acel comportament cu care personal nu sunt de acord (...) Unii au încălcat legea, codul deontologic, aceste lucruri s-au verificat, s-au luat măsurile legale. Când au apărut primele indicii, am dispus măsuri", a mai spus Kovesi, adăugând că nu i se pare normal ca din cauza unui singur procuror să fie distrusă munca tuturor procurorilor.

Întrebată dacă ar fi cazul să solicite demisia procurorului şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Mircea Negulescu, procurorul şef al DNA a afirmat că nu are toate elementele pentru a face acest lucru.

Kovesi a spus că i-a cerut lui Mircea Negulescu să demisioneze după apariţia primelor înregistrări care îl vizau, considerând că a avut un comportament care nu e compatibil cu statutul procurorilor DNA şi, întrebată de ce nu aplică aceeaşi măsura şi în cazul lui Lucian Onea, ea a răspuns: "DNA nu înseamnă Negulescu. În acest moment, nu am toate elementele pentru a îi cere lui Onea să plece din DNA sau să demisioneze pentru că apar înregistrări în care spune da, bine".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.